Hlavní obsah

Nábytek ve stylu Hvězdných válek zaujme svou věrohodností

Novinky, nes

Většina milovníků filmové série Star Wars (Hvězdné války) má doma nějaký drobnější předmět, který se k tomuto fenoménu vztahuje. Výrobci ze studia Regal Robot nabízejí něco víc. Vytvořili sérii značkového nábytku, která - obzvláště v kompletní podobě - působí dokonale. Tedy, pokud jste hodně velkým a finančně dobře zajištěným fandou příběhů o Lukovi Skywalkerovi, princezně Leie a pašerákovi Hanu Solovi.

Foto: Profimedia.cz

Sedačka jako stvořená do obývacího pokoje fanouška Hvězdných válek. Anebo ještě lépe, do jeho soukromého kinosálu. Pro tuto příležitost autoři mysleli i na otvory pro kelímky s pitím.

Článek

Série Hvězdných válek se stala fenoménem na konci 70. a na počátku 80. let minulého století, kdy byla natočena první trojice filmů. Od té doby zájem o hrdiny a jejich příběhy po celém světě prakticky neutuchá.

S blížící se premiérou osmého dílu se proto na trhu objevují nové a nové doplňky, které nesou motivy této vesmírné ságy.

Posezení jako na dewbackovi

Americkému výrobci nábytku se podařilo získat licenci, a tak světlo světa mohla spatřit nejprve sedačka pro dva tvořená sochou ještěra dewbacka (čti: djúbek), na kterém jezdili vojáci impéria na planetě Tatooine.

Aby byla podobnost opravdu dokonalá, má sedačka v místě hřbetu přehoz, který vypadá jako deka pod sedlo. Vlastní posezení umožňuje dvojice rozměrných sedáků, k opření slouží dvojice velkých polštářů.

Foto: Profimedia.cz

Pouštní ještěři dewbackové (na záběru z filmu) jsou předobrazem pro stylovou sedačku.

Sedačka je prvním kusem tematického nábytku, který firma vyrobila, zájemci ji mohou mít v přepočtu za 246 tisíc korun.

Han Solo v karbonitu

Každý fanoušek Hvězdných válek má hluboko v paměti vryté veškeré klíčové momenty z jednotlivých dílů.

K těm obzvláště ikonickým patří zamrazení pašeráka Hana Sola do karbonitu. Předcházelo mu dnes již nesmrtelné vyznání lásky, při němž princezna Leia volá na Hana: „Hane, miluji tě!” a pašerák na to s ledově klidným hlasem opáčí: „Já vím!”. Následně je zmrazen do temně šedého bloku, ze kterého vystupuje jen jeho obličej, ruce a hrudník.

Foto: Profimedia.cz

Hana Sola si v sérii Hvězdné války zahrál Harrison Ford. Právě jeho tvář tak bude mít neustále na očích majitel stylového psací stolu.

A právě zmíněný blok je základem hned dvou stolů, konferenčního a psacího, které zájemci mohou vlastnit v přepočtu za 185, respektive 246 tisíc korun.

Konferenční stolek má základnu ze dřeva, na ní je uložen „karbonit” s Hanem Solem v životní velikosti, nad ním spočívá skleněná deska stolu. Ta má rozměry 2 x 0,74 m, výška stolu je půl metru.

Foto: Profimedia.cz

Karbonitový blok se zamraženým Hanem Solem v životní velikosti je centrálním prvkem tohoto dvoumetrového konferenčního stolku.

Také deska psacího stolu je skleněná, i pod ní je uložen karbonitový blok s Hanem Solem (ve skutečnosti je z hliníku). Ten ovšem spočívá na jinak tradičně pojatém psacím stole z olejovaného dřeva, který má na pravé straně trojici zásuvek, na levé skříňku rozdělenou poličkou.

Rozměry desky stolu jsou identické s těmi u konferenčního stolku. Pouze výška se liší, psací deska je 0,9 m vysoko, prostor na nohy je vysoký 0,66 m.

Foto: Profimedia.cz

Psací stůl s Hanem Solem v karbonitu nadchne zaručeně každého filmového fanouška.

Skrývající se Millennium Falcon

Jedním z dramatických okamžiků prvního filmu celé ságy nazvaného Nová naděje je moment, kdy se mladý Luke Skywalker snaží v hvězdné lodi Hana Sola (její název je Millennium Falcon) dostat za princeznou Leiou. Pronásledují je ovšem nepřátelé, a tak se Han schová s lodí na povrchu obřího asteroidu.

A právě tuto scénu ztvárňuje velice hezkým způsobem další konferenční stolek. Jeho základnu tvoří členitý povrch asteroidu s ukrytou lodí Millennium Falcon.

Foto: Profimedia.cz

Stolek s Millennium Falconem skrývajícím se na povrchu asteroidu je považován za nejdynamičtější prvek celé série naábytku inspirovaného Hvězdnými válkami.

S cenou 160 tisíc korun je nejdostupnější ze všech kusů nábytku a možná i proto podle výrobců také nejžádanější.

Základna stolku je vyrobena z uretanové pěny a laminátu. Deska stolu je z tvrzeného skla, samotný model lodi měří na délku přes půl metru.

Foto: Profimedia.cz

Milovníky detailů potěší precizní provedení půl metr dlouhého modelu vesmírné lodi.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám