Hlavní obsah

Moderní pohovka svým tvarem připomíná kouzelný létající koberec

Novinky, tnk

Milovníci optických iluzí v interiéru by se mohli nadchnout pro netradiční perský koberec, který slouží jinému účelu, než by se na první pohled mohlo zdát. Netradiční nábytkový kousek od designéra Steliose Mousarrise ve skutečnosti plní funkci pohovky nebo křesla. V interiéru vypadá tak trochu jako kouzelný létající koberec, prostoru dodá snový nádech.

Foto: Profimedia.cz

Na první pohled špatně položený či srolovaný koberec, na druhý pohled pohovka.

Článek

Základem zdařilého interiérového kousku jsou dva ručně vyráběné perské koberce. Jejich výroba trvá až čtyři měsíce. Podle zahraničního titulu The Steki jsou jejich součástí ocelové rámy o tloušťce 6 milimetrů. Jsou navrženy tak, aby byly neviditelné, nacházejí se uprostřed koberců.

Foto: Profimedia.cz

Objekt poslouží i jako klasické křeslo.

Jde o kousky, které perfektně zapadnou do prostor inspirovaných snem a iluzemi. Hodí se tak předně do interiérů v surrealistickém stylu. Tento netradiční sedací nábytek je ovšem velmi drahým výstřelkem, jeho cena začíná na cca 300 tisících korunách. Alternativou k podobným sedačkám a křeslům jsou lenošky pokryté levnějšími koberci.

Foto: Go Modern Furniture

Netradiční sofa kombinované s kobercem v moderním provedení zapadne do minimalističtěji řešených domácností.

Pokud chcete interiér doladit v podobném stylu, volte koberce i jako podložky pod myš, nebojte se kobercového vzoru ani na prostírání nebo ubrusu. Interiér tak dostane orientálního ducha, který je jako součást módního boho stylu velmi trendy.

Foto: Cool Gift

Podložka pod myš se vzorem koberce doplní interiér milovníků textilních podlahovin.

Pokud máte rádi překvapení a běžné nábytkové kusy vás trochu nudí, zkuste v interiéru zakomponovat i koberce, které na první pohled vypadají jako černá díra v podlaze. [celá zpráva]

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám