Hlavní obsah

Mezonetový byt zařízený v duchu skandinávského stylu

Novinky, nes

Členitý prostor a trámy rozdělující jednotlivé části bytu, taková byla základní charakteristika nového domova paní Vandy. Jeho zařízení bylo o něco náročnější, proto se obrátila na odborníky ze studia Fusion, Design & Feng shui. Ti jí navrhli interiér dle jejích představ.

Foto: Martin Trdla

Mezonetový byt v Praze je zařízený v duchu skandinávského stylu. Převládá dřevo a světlé barvy.

Článek

Paní Vanda měla představu útulně zařízeného bytu ve skandinávském stylu. To, mimo jiné, znamenalo volbu palety světlých barev. Přála si mít velkou šatní skříň, nějaký další druh úložného prostoru a čtecí koutek.

Další prosbou na architekty a designéry bylo zachování co největšího množství stávajícího nábytku.

Foto: Martin Trdla

Po čem ale celý mezonetový byt skutečně volal, bylo přidání svítidel. Jejich původní množství nezaručovalo dostatečný světelný komfort.

Foto: Martin Trdla

Majitelka si přála zachovat co nejvíce kusů původního nábytku.

Designéři svou práci zahájili přeměřením celého bytu, protože k němu chyběla aktuální projektová dokumentace. Díky tomu mohli vytvořit návrhy pro nové uspořádání.

Paní Vanda si vybrala jednu z variant a designéři pokračovali tím, že pro svou klientku vypracovali koncept bytu, k němu pak navrhli konkrétní zařizovací předměty.

Foto: Martin Trdla

Jedním ze svítidel, která přibyla, je lustr nad jídelním stolem.

Foto: Martin Trdla

Jedním ze svítidel, která přibyla, je lustr nad jídelním stolem.

Do výběru a vyhledávání doplňků a světel se paní Vanda ochotně zapojovala, což designéři přivítali a pochvalovali si veliký vkus a cit, s nimiž jejich práci obohatila.

Foto: Martin Trdla

Trámy rozčleňovaly výrazným způsobem interiér bytu.

Když bylo vše pohromadě, přišla řada na úpravu elektroinstalace a sádrokartonů. Designéři nechali přidat vývody pro nástěnná světla, bodové osvětlení a svítidlo nad jídelní stůl.

Přibylo rovněž intimnější osvětlení, LED pásky nasvěcující trámy v obýváku.

Foto: Martin Trdla

Hezkým doplňkem je stylový paraván.

Už v průběhu úpravy elektrorozvodů začali designéři zároveň objednávat vybrané kusy nábytku a zařízení interiéru a zadali jejich výrobu. Část totiž nechali vytvořit na míru, a část koupili již hotovou.

Nábytek na míru je možné spatřit v koupelnách a v předsíni, v obývacím pokoji je to pak šatní skříň. Nízké stolky pod televizi a ve čtecím koutku designéři koupili již hotové.

Foto: Martin Trdla

Obě podlaží bytu spojuje dřevěné schodiště.

Jistým oříškem bylo nalézt vhodnou postel do horního patra. Kvůli skosenému stropu designéři hledali takový model, jehož čelo by bylo možné náležitě upravit.

Foto: Martin Trdla

Horní podlaží slouží jako ložnice.

Rekonstrukce zabrala nakonec zhruba tři měsíce od první schůzky. Paní Vanda má byt, ve kterém se cítí velmi příjemně a je s jeho podobou spokojena.

V současnosti ale už plánuje druhou fázi přestavby na příští rok, kde by došlo k výměně původního schodiště a původních dveří u vestavěných skříní.

Foto: Martin Trdla

Koupelnový nábytek byl vyroben na zakázku.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám