Hlavní obsah

Lampy a lampičky všeho druhu tmu spolehlivě vyženou

Právo, Sylva Svobodová

Při koupi lampy je důležité znát účel. Je rozdíl, zda ji pořizujeme jako pracovní, na čtení, nad jídelní stůl, do obývacího pokoje, nebo jen jako stylovou dekoraci.

Foto: Helios (2x)

Pózuje, jak žádáme. Najít krásnou, subtilní a designovou lampu na pracovní stůl je oříšek. Tato se naklápí do všech možných stran, na stole nepřekáží, vydává měkké difúzní světlo a skvěle se barevně kombinuje s interiérem. Zdroj LED.

Článek

Ve specializovaných obchodech objevíme zajímavé tvary a kombinace materiálů. Používá se hlavně masivní dřevo, kámen, ale i měď, mosaz.

Foto: Donate

Kovová závěsná lampa Infeneon má subtilní kónický tvar a zajímavou drátěnou dekoraci. Cena za kus 2910 Kč.

Foto: Helios

Na čtení i odpočinek. Lampu vybíráme na první pohled podle tvaru, který hned zaujme! Důležité je sledovat, jaký má světelný zdroj. Světlo nemá být nikdy ostré, bodové, kontrastní. Jinak nás brzy unaví.

Foto: Designville

Krásná trojnožka s elegancí. Stojací lampa má asymetrický tvar a trojnohou podnož. Kónické stínítko lze naklápět a podle potřeby směrovat tok světla. Materiál lakovaná ocel, výška 125,5 cm.

Foto: Designville

Retro styl nás baví Kolekce netradičních svítidel v industriálním retro stylu nabízí dánská firma Frama. Svítidla jsou stojací, závěsná, z materiálu měď, mosaz nebo bronz. Vždy mají textilní šňůru a doporučují se kombinovat s retro žárovkou.

Kreativní jsou stínítka z rozmanitých textilií, ale i lehká husí peříčka. V kurzu je styl retro a přírodní, vždy s důrazem na funkčnost a praktičnost.

Foto: La Casa Nova

Stínítko s kmenem břízy Přírodní dekor kůry vyšvihne stínítko mezi originální kousky. Ruční výroba, kvalitní látka z nehořlavého materiálu. Průměr 30 x 21 cm. Cena 1050 Kč.

Foto: La Casa Nova

Svítí, ale nezazpívá Krásné ručně vyrobené stínítko s dudkem a motivem květin, autorský návrh, podle kterého se potiskuje látka. Průměr 30 x 21 cm, cena 1705 Kč.

Foto: Claro

Má prodlouženou ruku Klasika, ale v moderním pojetí. Důmyslné retro svítidlo Encanto dosáhne všude. Pověsit ho lze nad postel, křeslo na čtení nebo odkládací stolek. K dostání v bílé a černé verzi, cena 3980 Kč.

Foto: Claro

Světlo Fruta není k snědku Vypadá jako impozantní, světlem nalitá hruška nebo tykev, která přes konstrukci propouští světlo. Materiál jasan, jednoduchý nadčasový styl. Cena 4980 Kč.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám