Hlavní obsah

Krásné kořenky za pár korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na trhu je dnes k dostání nepřeberné množství koření, aby nám ale doma nezavazelo, tak není nad to, pořídit si pěkné a vkusné kořenky. Ty nás mohou vyjít na pár tisíc, ale také na pár korun. Záleží na naší kreativitě.

Článek

Cena jedné skleněné kořenky se na trhu pohybuje v průměru okolo třiceti korun. Není ale nad to, pořídit si kořenky za deset korun a k tomu si ještě pochutnat. Na čem? Na předsnídávce. Ano, jako kořenky jsou vhodné skleničky od předsnídávek. Mají správnou velikost a vejde s vám do nich spousta koření.

.: Kořenky ze skleniček od předsnídávek

foto: Novinky/Ondřej Lazar Krynek

Jak kořenku vylepšíme

Stačí, když si ze sáčku s kořením vystřihnete etiketu s názvem koření a tu pak izolepou přelepíte a nalepíte ji na skleničku. Výrobci koření dnes na obaly dávají skutečně pěkně graficky upravené nápisy. Jistě jimi budete mile překvapeni.

.: Polička na kořenky MONTI vyrobeno z odolného kovového materiálufoto: www.tescoma.com

Pak už stačí jenom najít pro kořenky to správné místo pro umístění. Můžete je nechat stát na poličce, nebo si na ně pořídit poličku speciální, dřevěnou, nebo kovovou, kterou uplatníte v rámci kuchyňského závěsného systému.

.: Vkusná dřevěná polička na kořenkyfoto: www.eben.cz

Existují i další varianty kořenek

Co se ostatních typů týče, pěknou alternativou jsou také kořenky na otočném panelu, které vám usnadní výběr. Prodávají se zpravidla v provedení dřevo - sklo a jistě budou ozdobou vašeho interiéru.

.: Sada kořenek Lola se dřevěným uzávěrem v praktickém stojánku (cena 3240 kč)foto: www.dokuchyne.cz

Zajímavostí jsou staré kořenky, které jsou v dostání na aukcích, nebo ve starožitnictví. Často jde skutečně o unikáty, jejich patina může ve vaší kuchyni vypadat víc než dobře, kuchyň s nimi vypadá používaně a ne studeně a sterilně jak tomu často bývá u nových moderních kuchyní.

.: Krásné staré kořenky, které se dají sehnat v aukci, nebo ve starožitnictví foto: http://aukro.tiscali.cz/

Nyní si můžete zařídit celou sbírku koření a dlouho se těšit z exotických chutí a vůní, které by měly být součástí každé dobré kuchyně.

Reklama

Související témata:

Související články

Mlýnky a drtiče pomáhájí v kuchyni

Opravdoví gurmáni vědí, že není nad vůni čerstvě namletého pepře, chilli papriček či kmínu. Ale jak si vybrat ten správný mlýnek na koření? K dostání jsou...

Výběr článků

Načítám