Hlavní obsah

Kouzelný dům vyrostl v místě, které bylo předlohou pro pohádkový Stokorcový les

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Půvabný domek v britském Ashdownském lese, který posloužil jako předloha pro Stokorcový les v příbězích Medvídka Pú, je na prodej. Nemovitost mimo civilizaci poskytne svým obyvatelům naprosté soukromí a klid. V blízkém okolí stavby se nachází jen sedm sousedních nemovitostí.

Foto: Profimedia.cz

Útulný rodinný dům se nachází uprostřed hustého lesa.

Článek

Ashdownský les se nachází v britském hrabství Sussex. Loni ho sice zasáhl velký požár, ale stále jde o kouzelné prostředí, jako stvořené stát se předlohou pohádek. Sám spisovatel Alan Alexander Milne, autor knih o Medvídkovi Pú, ostatně žil na okraji tohoto lesa.

Kolekce nádobí od japonského studia je inspirována nejslavnějšími příběhy medvídka Pú

Tipy a trendy

Dům má útulný interiér, který působí příjemným a vlídným dojmem. Rozhodně nejde o minimalistické moderní bydlení, které by bylo neosobní a chladné.

Foto: Profimedia.cz

Kuchyň je zařízena ve vlídném, lehce rustikálním stylu.

Foto: Profimedia.cz

Interiéry jsou barevně sladěné.

Bezpochyby jde o nemovitost určenou pro ty, kdo rádi žijí o samotě a milují lesy. Kupec může podle webu Daily Mail získat dokonce právo k využívání lesa o rozloze 6500 hektarů na pastvu zvířat a těžbu dřeva.

Dům je prostorově opravdu velkorysý. V interiéru nalezneme obývací pokoj, jídelnu, kuchyň a místnost pro podávání snídaní. Nechybí také obývací pokoj, pět ložnic a dokonce čtyři koupelny. Stávající majitelé koupili nemovitost před 26 lety a o sto let staré panství se svědomitě starali. Dům změnili rozšířením o kuchyni a přidáním bazénu.

Foto: Profimedia.cz

Ložnici krášlí přiznané trámoví.

Foto: Profimedia.cz

Koupelna je zařízená v decentním retro stylu.

Dům je navržen tak, aby do něj maximálně pronikalo světlo. Každá místnost má proto velkorysé okno, nechybí ani v koupelnách. Interiér tak působí optimističtěji a přívětivěji.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Cenné soukromí a krásná přírodní scenerie vyjdou budoucího majitele na naše poměry hodně draho. Dům s tenisovými kurty, rozsáhlým pozemkem a vyhřívaným bazénem je na prodej v přepočtu za 67 milionů korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám