Hlavní obsah

Koberce s motivy květin rozzáří jarní i letní interiéry

Novinky, Kristýna Křížová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud přemýšlíte nad oživením a zpestřením interiéru, můžete vyzkoušet koberce s výraznými květinovými motivy. Prostor díky nim proměníte v rozkvetlou louku a perfektně tak ozvláštníte třeba interiér zařízený v oblíbeném přírodním stylu.

Foto: Antipodream

Květinové koberce promění jakékoliv prostředí v rozkvetlou louku.

Článek

Velkým trendem jsou hlavně koberce netypických tvarů. Klasické obdélné kousky už trochu nudí, designéři tak navrhují koberce v nevšedních geometrických i organických tvarech. Výjimkou nejsou ani koberce, které svým tvarem odpovídají motivu, třeba právě květům.

Foto: Go Modern Furniture

Trendem jsou koberce nepravidelných tvarů.

V obývacím pokoji můžete zvolit i kruhové koberce, které budou také působit zajímavě a stanou se výraznou dominantou prostoru. Rozhodně se nemusíte bát je využít i v dámských pokojích a salónech.

Foto: MissoniHome, Traumteppich

Kulatý tvar je pro koberce s květinovým vzorem ideální.

Květinové koberce jsou ideální do kanceláří, které působí strohým a neosobním dojmem. Hodí se do všech prostor, které chcete oživit. Mějte ale na paměti, že velké květinové vzory budou prostor trochu zmenšovat. Do menších interiérů tak volte spíš drobnější květinové motivy.

Foto: Traumteppich

Květinový motiv promění i strohou kancelář v rozkvetlou louku.

Květinový vzor bude také vždy působit romanticky, něžně, a pokud to s ostatními doplňky přeženete, tak také kýčovitě. Vyhněte se proto kombinování květinových koberců s hodně dekorativními historizujícími nábytkovými kusy, zlatými doplňky a křiklavými barvami.

Foto: Traumteppich, Tom Tailor

Pokud zvolíte květinový motiv v růžových barvách, bude interiér působit hodně romanticky.

Návrat k přírodě, jejím materiálům a vzorům, je velkým trendem poslední doby. Hitem léta bude nejen bambusový nábytek, ale i stanování v boho stylu v souladu s přírodou.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám