Hlavní obsah

Kempování v sudu či vesmírné stanici pobavilo malé i velké

Novinky, tnk

Bláznivý kemp v holandském Amsterdamu, který byl během letních měsíců otevřen veřejnosti, by mohl být inspirací do budoucna, jak i z obyčejného kempování udělat uměleckou záležitost. Obsahoval čtrnáct různých kempovacích buněk, každá z nich byla doslova architektonický originál.

Foto: Profimedia.cz

Některé buňky připomínaly vesmírnou architekturu.

Článek

Kemp byl přístupný na umělé písečné pláži Centrumeiland v Ijburgu, ve východním Amsterdamu, a byl otevřený po celé léto. Příbytky, které si mohli lidé pronajmout, se lišily svými tvary, využitím i autory. Mnohé z nich by se daly využít i po zbytek roku, například na zahradě.

Kempovací buňky byly spíše menších rozměrů a zpravidla sloužily pro jednoho až dva nocležníky, v nabídce byly ale i rozměrnější stavby pro čtyřčlenné rodiny.

Foto: Profimedia.cz

Příbytky ocení hlavně děti, pro které se kempovací buňky stanou i zábavnou prolézačkou.

Některé z nápaditých variací klasických stanových obydlí měly v interiéru jen trampolínu. Jiné byly vyrobeny z recyklovaných materiálů.

Pár buněk mělo dokonce futuristické tvary inspirované vesmírnou architekturou. Nabízely netradiční výhledy do okolí nebo na oblohu oblými kruhovými okny.

Foto: Profimedia.cz

Miniaturním stavbám často nechybí i něco navíc: třeba malé terásky s posezením.

Jiné stavby byly naopak inspirovány klasickou rodinnou architekturou i chatkami z Laponska, případně indiánskými stany různých velikostí. U dalších nechybělo ohniště určené pro příjemné trávení večerů s přáteli.

Foto: Profimedia.cz

Kempovací buňky doplňují industriální prvky. Nechybí stupínek z palety nebo drátěné křeslo.

Malým uměleckým dílem byly i sprchy a toalety, které vznikly z recyklovaných materiálů. Objekt nesl název Tribal Toilet Tower a měl specifickou barevnost, která rozličné prvky spojovala v jednotné hygienické zázemí kempu.

Foto: Profimedia.cz

Poblíž originálních staveb stojí i sprchové kabiny určené pro návštěvníky.

Při návštěvě kempu bylo třeba brát v úvahu, že objekty nebyly vybaveny elektřinou. Příjemným plusem pro mnohé naopak byla bylinková zahrádka, kam měli hosté volný přístup.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám