Hlavní obsah

Jednoduchý a útulný byt nabízí útočiště před velkoměstským ruchem

Právo, Karolina Černá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový byt 3+kk je jedním z devatenácti bytů nového projektu v Praze 5. Vyniká jednoduchým, útulným řešením a velikou terasou.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Spojení kuchyně s jídelnou a s obývací částí působí vzdušně. Pod plovoucí podlahou je elektrické vytápění.

Článek

Bytová stavba stojí ve svahu, na konci slepé ulice ve vilové čtvrti. Nabízí výhled na Smíchov a Strahov, kolem je dostatek zeleně. Nepočetná rodina zde nalezne příjemné útočiště před velkoměstským ruchem.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Vpravo od vstupních dveří je za zasunovacími dveřmi velká šatna.

Dostatek místa

Z předsíně lze přímo projít do spojené kuchyňské a obývací části. Dále pak z chodbičky do koupelny (vana, WC, dvě umyvadla) na straně jedné a do dětského pokoje a do ložnice na straně druhé.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Kuchyňská linka zahrnuje vestavné spotřebiče, skříňky a mycí centrum. Varná deska je umístěna na ostrůvku se zásuvkami.

V předsíni je vpravo od vstupních dveří velký šatník oddělený zasunovacími dveřmi. Na protější zeď lze umístit předsíňovou stěnu.

Za zmínku také stojí využití částečně skryté niky v obývací části, kam se vejde pohodlná rohová pohovka i konferenční stolek.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Směrem od kuchyně se nabízí výhled přes terasu do okolní krajiny. Pískovcové tapety s 3D efektem na stěně vypadají jako oddělené pásy.

Policové systémy v obývacím pokoji rozšiřují možnosti ukládání drobných dekoračních předmětů a knih. Police podobného typu najdeme na chodbě, v dětském pokoji i v ložnici.

Šatní skříně v obou klidových pokojích využívají takřka celou výšku místností, jsou bílé, nenápadné. Na konci chodby za ložnicí je velká komora, která slouží k umístění sezónních věcí.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Pohovka s konferenčním stolkem je od kuchyně a jídelny částečně oddělena stěnou.

Moderní řešení

Kuchyňský kout je propojen s jídelní i obývací částí. Z pokoje se dá projít prosklenými dveřmi přímo na 11 m dlouhou terasu. Její krytina je z běleného smrku.

Kuchyň tvoří tradiční linka a varný ostrůvek, nad nímž je zavěšen designový odsávač par. Nábytek v této části vyrobila truhlářská firma na zakázku podle návrhu architekta. Materiálem je lamino v kombinaci bílá-vysoký lesk a dřevodekor v černém odstínu.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Dětský pokoj pro chlapce ve školním věku má vše potřebné: skříň, police i stůl.

Pracovní deska v dekoru pískovce je vyrobena postupem zvaným postforming (ohýbání laminátů do křivek po samotném nalaminování na podklad). Její zakřivené hrany jsou tak esteticky atraktivnější než ostré přechodové.

Efekt tapet

Tapety s 3D efektem na zdech v předsíni a v obývací části navazují na dekor pískovce použitého na pracovní desce kuchyně a pomáhají pocitově zateplit vlastní interiér. Jsou omyvatelné, což je v části u kuchyně praktické.

Celý bytový prostor opticky propojuje plovoucí dřevěná podlaha v odstínu dub. Pod ní je podlahové vytápění zajištěno elektrickými rohožemi.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Stěnu naproti posteli pokrývá černobílá fototapeta, která opticky zvětšuje místnost.

Fototapeta v ložnici opticky zvětšuje místnost a dodává jí poměrně jednoduchým způsobem specifickou atmosféru. Nenápadná černobílá fotografie přitom nijak neruší ani nepůsobí agresivně.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Dvě umyvadla urychlí ranní provoz v koupelně.

Tip architektky Ing. arch. Anna Lacové

Varné centrum jsem orientovala tak, aby měl člověk při hlavních činnostech v kuchyni výhled z okna místnosti, který je na tomto projektu opravdu mimořádný.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Z 11 metrů dlouhé terasy se nabízí výhled na Strahov a Smíchov. Terasa v teplých měsících zvětšuje obytný prostor.

Varný ostrov umožňuje i logické propojení kuchyně/jídelny a zároveň cloní hlavní pohled z obývací části na kuchyňskou část s dřezem.

Údaje o bytu

Dispozice: 3+kk,sklep, možnost samostatné a uzavíratelné garáže

Plocha: 87 m2

Cena: 7 149 287 Kč

Šmukýřka Development, prodejce Lexxus Norton 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám