Hlavní obsah

Jak proměnit koupelnu či toaletu v zábavné a hravé prostředí

Novinky, tnk

Nejen rodiče malých dětí ocení rady, jak proměnit toaletu či koupelnu v netradiční hernu. Nudný prostor, který především děti k osobní hygieně příliš nemotivuje, se může díky umyvadlům ve tvaru fotbalových nebo basketbalových míčů proměnit v zábavnou místnost, ze které se nikomu nebude chtít odejít.

Foto: Babatude Boutique, Cool Gift (3x)

Nejen děti pobaví umyvadlo či toaleta proměněné v basketbalové hřiště.

Článek

Kromě klasického čtení časopisu si na toaletě můžete zkrátit dlouhou chvíli třeba hraním golfu. Trávník supluje na první pohled klasická předložka před toaletní mísu. ´Trávník´ je navíc vyrobený z materiálu, který lze jednoduše vyprat. Stačí už jen umístit jamku a hra může začít.

Foto: Cool Gift

Nudné chvíle na záchodě můžete zpestřit minigolfem vyrobeným speciálně na toalety.

Originálním kouskem do domácností lidí, kteří mají rádi nápaditý design a hravé kousky, je bezpochyby štětka na záchod ve tvaru zlaté trofeje. Na záchodě si tak můžete trénovat děkovné projevy nebo si představovat, že jste slavní. Konec štětky je snímatelný a umožňuje výměnu kartáče.

Foto: Gyrofish

Milovníci prestižních cen si mohou zak'hrát na předávání Oscarů.

Fandové luštění si přijdou na své díky toaletnímu papíru s natištěnými křížovkami nebo sudoku. Nejen starší lidé tak mohou využít čas k bystření mozkových závitů. Pod toaletní papír je ale nutné dodat pevnější desku, aby se na něj dobře psalo.

Foto: Cool Gift, Yellow Octopus (2x)

Na záchodě si můžete zaluštit sudoku na toaletním papíře nebo si prohlížet obrázky z působivých míst.

Koupelnu můžete zpestřit kousky ve tvaru zvířat. Vtipným doplňkem jsou například plstěné koše na prádlo ve tvaru žraloků, které jsou pratelné.

Dlaždičky nebo pračku dekorujte samolepy. Jejich výhodou je, že povrch nenaruší, a až děti vyrostou, můžete je jednoduše odstranit a interiér nebude působit infantilně.

Foto: Design3000.de, DaWanda

Pračku zkuste ozvláštnit samolepem s motivem kočky. Děti pobaví i koš na prádlo inspirovaný podobou žraloka.

Hravého ducha prostorům dodáte i pomocí drobných detailů. Jako dekorace můžete použít kosmetické taštičky ve tvaru aut nebo autobusů.

Zajímavou inspirací z poslední doby se staly doplňky do koupelen, které navrhli studenti a stážisté Ateliéru keramiky a porcelánu Uměleckoprůmyslové školy v Praze vedeného Maximem Velčovským.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Mýdlenka ve tvaru jeřábu nebo držák na zubní kartáčky v podobě koruny jsou uměřenými kousky, které pobaví, hodí se i do střídmě a minimalisticky zařízených koupelen. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám