Hlavní obsah

Imitace mramoru vnese do bytu luxus

Právo, Karolina Černá

Přírodní mramor bývá drahý a těžký. Na jeho originální žilkovanou strukturu a elegantní nadčasovost však nemusíme v interiéru hned rezignovat. Investujme do jeho znamenité napodobeniny!

Foto: Hornbach

Malovaný. Mramorový vzhled na stěně vykouzlíme nanesením tónované designové omítky Style Color Mramor. Spotřeba 10 kg/30 m2.

Článek

Imitace mramoru je nejen výrazně levnější a lehčí, ale také v porovnání s přírodním kamenem odolnější proti znečištění a změně vzhledu povrchu.

Luxusně vypadají keramické dlažby a obklady v lesklé i matné variantě. Nemusíme se jich obávat např. v koupelně, v ložnici nebo na terase.

Lesklé a světlejší verze je lepší umístit na stěny, opticky tak zvětšují prostor. Matná a tmavší varianta je praktičtější na podlaze kvůli otiskům šlápot a opotřebení.

Odlišné dezény a odstíny kusů v jedné sérii způsobují, že vedle sebe kladený materiál vypadá přirozeně.

Pestré dekorace inspirované mramorem

Tipy a trendy

Potrpíme-li si na klasický mramorový vzhled, volíme bílý, béžový až lehce šedý podklad v kontrastu s tmavými žilkami v černé, cínové nebo v indigové barvě.

K mramoru se hodí přírodní odstíny a pastelové barvy nábytku i stěn.

Elegantní bílou kuchyni doplňují v novém bytě mramor a tmavší dřevo

Tipy a trendy

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám