Hlavní obsah

Harmonický domov pro mladý pár sází hlavně na úložný prostor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společné bydlení začali hledat Silvie a Ondřej už po třech měsících známosti. Důležitá pro ně byla především lokalita, ale s pečlivostí vybírali i samotný byt. Po provizorním bydlení v panelákovém bytě chtěli spolu vytvořit příjemný harmonický domov, ve kterém se budou oba cítit dobře.

Foto: www.modernibyt.cz

Ondřej a Silvie se snažili vytvořit jednoduchý harmonický interiér ve světlých barvách. Základ tvoří bílošedá pohovka s oválným skleněným konferenčním stolkem.

Článek

Na výběr vhodného bytu si dali dostatek času a věnovali mu spoustu energie. Nakonec se jim podařilo najít prostorný 2 + kk v pražské novostavbě v lokalitě, která jim nabízí vše, co k životu potřebují.

Jaký byl hlavní požadavek na společné bydlení?

Ondřej: Výběr lokality se odvíjel od dvou požadavků. Já jsem chtěl být blízko Sparty a partnerka chtěla bydlet v Praze 5. Oba dva sportujeme a rádi trávíme čas na čerstvém vzduchu, takže blízkost tenisových kurtů a Ladronky je pro nás velmi příjemná.

Nakonec se nám podařilo najít místo, které je, co se týče občanské vybavenosti, naprosto ideální. Jsme kousek od centra, máme blízko na nákupy u Anděla, do motolské nemocnice …

Foto: www.modernibyt.cz

Osvětlení v celém bytě je od firmy Rendl light studio. Čelní stěna je provedena v benátském štuku.

Silvie: Hledali jsme také cihlovou novostavbu. Po konzultaci s developery vím, že hodně nových bytů se staví skeletových, které velmi špatně zvukově izolují. To jsme po zážitcích z panelového domu nechtěli.

Museli jste původní byt hodně upravovat?

Ondřej: Předělávali jsme tři místnosti a největší úpravy probíhaly ve vstupní chodbě, ze které vedly dveře do kuchyně. Ty jsme nechali zazdít, prohloubili jsme chodbu a tím získali větší úložný prostor. Ale jiné stavební úpravy jsme nedělali, pouze jsme se zaměřili na zařízení interiéru.

Foto: www.modernibyt.cz

Zkosený jídelní stůl je vyrobený na míru a má za úkol rozčlenit dlouhou užší místnost. Fotky zavěšené nad ním jsou z Ondřejovy a Silviiny řecké dovolené.

Měli jste konkrétní představu o zařízení bytu, nebo jste spoléhali na designérku?

Silvie: Měli jsme svoji představu, kterou nám Martina pomáhala zrealizovat. Jasně jsme věděli, jaké barevné ladění bytu chceme zvolit, a Martina nám pomohla s rozmístěním nábytku. Měla praktické návrhy, které by nás nenapadly.

Ondřej: Oproti původnímu bytu jsme potřebovali také větší úložný prostor. Chtěli jsme alespoň třikrát více úložného místa, a proto jsme také hledali větší 2+kk. Zatím jsme sice jen dva, ale nechtěli jsme si v bytě překážet.

Foto: www.modernibyt.cz

Neobvyklé řešení zvolila návrhářka za studia Martina design v podobě nástěnných polic na knihy.

Už od počátku, kdy jsme začali byt hledat, jsme si byli jisti, že chceme byt, který bude působit jednoduše, ale bude mít sílu. Volili jsme tedy světlé barvy, kombinaci bílé a světle šedé a v obývacím pokoji potom imitaci benátského štuku na čelní stěně.

Kde jste čerpali inspiraci?

Silvie: Hledali jsme hodně na internetu, co se týká třeba tapet, ale procházeli jsme i showroomy.

Ondřej: Hodně jsme komunikovali s designérkou. Měli jsme třeba nějaký nápad, ale neuměli jsme ho dobře vyjádřit a ona mu dokázala dát konkrétní podobu. Byl to přínosný dialog, při kterém obě strany přicházely s nápady, a hledalo se nejvhodnější finální řešení.

Foto: www.modernibyt.cz

Ložnice se opět drží světlých tónů, tmavá barva je pouze doplňková. Vysoké zrcadlo pořídili majitelé v Ikea.

Jak jste se vy dva dohodli mezi sebou?

Ondřej: Kdybychom vám řekli, že jsme o tom nevedli žádné diskuze, tak nám neuvěříte. My jsme už před koupí bytu víceméně žili bydlením. Než jsme našli tohle místo, stálo nás to spoustu energie a samozřejmě i času. Chtěli jsme se pevně rozhodnout a být si jisti, že byt je přesně to, co hledáme.

Protože já hodně pracuju, z 90 % je zařízení Silviiným nápadem a na těch zbývajících 10 % jsme se shodli. Já jsem měl někdy trošku jinou představu, která byla většinou akceptována.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám