Hlavní obsah

Fialová barva lesního ovoce je nejmódnější barvou v interiéru

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letošní podzimní sezóna patří fialové. Barva lesního ovoce - ostružin, borůvek a také tmavého hroznového vína právě vládne interiérům. Ať už si plánujete vymalovat pokoj nebo si jen chcete pořídit pár stylových doplňků, přinášíme vám tipy na to, jak svůj byt nebo dům obléct do této vysoce módní barvy.

Článek

Inspirovat se můžete opravdovým mixem lesního ovoce. Když budete svůj interiér ladit do přírodních barev, můžete si být jistí, že se vám nestane, že by vypadal kýčovitě a uměle. Vsaďte proto na barevné ladění podle přírodních motivů.

.: Fialová je barva lesního ovoce - inspirujte se barvou ostružin nebo borůvek.foto: Paper Product Design, novinky.cz

A s čím tuto barvu kombinovat? Pro světlejší a klidnější vyznění interiéru kombinujte fialovou se světlými barvami - s bílou, růžovou nebo lila. Pokud chcete, aby váš interiér vyzněl dramatičtěji a mystičtěji, určitě zkuste fialovou kombinovat s černou. Nebojte se jí.

.: Vymalujte si pokoj fialovou - stačí část stěny a interiér vybavený černým nábytkem bude vypadat mysticky a ne jako na pohřbu.foto: KARE

Do takto laděného interiéru si můžete pořídit fialovou i na zem. Koberec ve vínové barvě je vkusný a ve střídmě laděném pokoji bude vypadat zajímavě.

.: Koberce ve fialové - tuto barvu skvěle doplňuje růžová nebo černá.foto: BAKERO

Pro "designéry" začátečníky je jednodušší v interiéru kombinovat pouze dvě základní barvy. Díky tomu se vyhnete tomu, aby váš domov vypadal neuspořádaně a tak trochu jako "každý pes jiná ves", držte se proto kombinací fialová - černá, fialová - bílá, fialová - přírodní starorůžová, fialová - fuchsiová (lila).

.: Leknín s fialovým akcentem - přírodní motiv, který se hodí do každého interiéru.foto: Paper Product Design

Fialová je barvou rozjímání a mystiky. Díky ní bude váš domov víc lákat k meditacím a duchovnímu rozvoji. Pokud rádi cvičíte jógu nebo podobná cvičení, určitě si tuto barvu zamilujete. Atmosféru místnosti podpoříte stylovými svícny.

.: Svícny v módní barvě.foto: Present timeAť už se rozhodnete pro kteroukoliv barevnou kombinaci, volte takové barvy, s kterými vám bude dlouhodobě příjemně, barvy, které rádi nosíte a na které se rádi díváte. Jen tak vám bude interiér vašeho domova opravdu vyhovovat.

Reklama

Související témata:

Související články

Palisandr přinese do vašeho interiéru exotiku

Přírodní materiály jsou nepostradatelnou součástí moderních interiérů a nábytek z masivu zútulňuje obytný prostor. Tropické dřeviny navíc dodají interiéru...

Inspirace japonským interiérem

Bydlení ve stylu Asie je vzdušné, lehké a jednoduché. Člověk má v takových příbytcích pocit, že v nich někdo nechal zcela zmizet nábytek. ten je ale rafinovaně...

Výběr článků

Načítám