Hlavní obsah

Falešné stromy na stěnách dodají interiéru na útulnosti

Novinky, tnk

Letos jsou v kurzu interiéry imitující divokou přírodu. Takový prostor je ideální pro relaxaci a na první pohled působí často esteticky velmi zdařile. Součástí jeho zařízení může být i nástěnná dekorace - tapeta či samolep či strukturovaná stěna ve tvaru stromů či listů. Připravili jsme pro vás obrazovou inspiraci tímto působivým letošním trendem.

Článek

Letošní veletrhy designu, bydlení a vybavení interiéru naznačují, že pro letošní sezónu budou v kurzu přírodní materiály a imitace přírodnin. Mezi ně patří i dekorace s přírodními motivy, které stěnu běžného interiéru oživí a prostor i opticky zvětší.

Pokud budete volit tapetu s motivem stromů, vyplatí se ladit i zbytek interiéru do přírodních tónů. Prim budou hrát květinové dekorace nebo i masivní nábytek ze dřeva, který může klidně působit surovějším a původnějším dojmem. Nechte se inspirovat třeba designérskými kousky, které připomínají spíše práci dřevorubců. [celá zpráva]

Pro ty, kdo rádi a často mění vzhled svého interiéru je určitě vhodnější samolep. Ten je většinou je sestavitelný z několika částí.

Samolep umožní dodat interiéru "nepravidelné, přírodní" tvary

Pokud tak zvolíte např. motiv břečťanu, drobných větviček apod., můžete nechat samolep vykukovat zpoza skříně nebo nechat obrůst břečťanem polici apod. Tento druh dekorace nabízí velký prostor pro kreativní ztvárnění a v některých případech bude působit mnohem přirozeněji a přírodněji než pravidelně se opakující motiv na tapetě.

Samolep se lepí na očištěnou - hladkou, suchou a čistou plochu. Velkou výhodou je, že samolepící dekoraci je možné většinou použít opakovaně a také to, že neporušuje strukturu stěny.

Tapeta s motivem stromů je vizuálně výrazná, proto se vyplatí umístit ji jen na jednu stěnu pokoje. Ostatní stěny volte v barvě o odstín světlejší, než je barva pozadí tapety.

Zajímavou novinkou, kterou předvedl největší londýnský designový veletrh "100% Design London" jsou strukturované stěny. Veletrh představil celou řadu těchto plastických stěn, které se inspirují organickými tvary přírody a rostlinami. [celá zpráva]

Tapety v tomto provedení budou dobře ladit k nábytku z masivu a k parketám. Působivě je doplní i koberce s hustým vlasem imitující trávník.

Inspirace přírodou je trendem, který neomrzí. Falešné stromy a větve či listy se hodí hlavně do prostor určených k relaxaci. Oceníte je tak hlavně v ložnici nebo v obývacím pokoji.

Anketa

Líbí se vám tento trend?
Ano
92,6 %
Ne
7,4 %
Celkem hlasovalo 1451 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám