Hlavní obsah

Dům, kterému vládne příroda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladý pár s malým synkem si pro život vybral dům s velkou zahradou a v blízkosti lesů. Aby té přírody nebylo málo, odráží se také v celém interiéru jejich nového domova. Pocit harmonie se jim tak povedlo dovést k dokonalosti.

Foto: www.modernibyt.cz

Velká francouzská okna přivádějí do interiéru dostatek světla, ke stínění slouží předokenní žaluzie. Základ interiéru tvoří neutrální barvy, výmalba byla ponechána bílá, na sádrokartonovém panelu byl zvolen odstín bílé kávy.

Článek

Vybrali jste si dům, který je součástí rozsáhlého developerského projektu. V čem spatřujete výhody tohoto bydlení?

Chtěli jsme zůstat v blízkosti Zbraslavi, kde jsme bydleli. Tato lokalita nám vyhovuje, protože známe místní infrastrukturu, je zde klid a příroda a zároveň výborná dostupnost do centra Prahy. Vybírali jsme tedy nejprve podle lokality. Tento projekt nás pak zaujal svým konceptem - jde o soubor rodinných domů, které jsou v uzavřeném areálu, což nám zaručuje bezpečí.

Foto: www.modernibyt.cz

Dekorativní perleťový rám zrcadla vytváří kontrast ke stěrce Pandomo použité na zdi. Šatní stěna byla vyrobena na míru ze dřeva limba, dveře skříně jsou v provedení vysoký lesk.

Navíc většina obyvatel jsou mladé rodiny s dětmi, takže náš malý syn zde má už teď mnoho kamarádů a může se bez jakéhokoli rizika pohybovat v blízkém okolí našeho domu s dětmi sousedů. To by v centru Prahy ještě dlouho nemohl...

V jakém stavu byl dům, když jste ho koupili?

Dům měl developer, od kterého jsme ho koupili, v nabídce již delší dobu, a protože byl připraven k nastěhování, neměli jsme již možnost ovlivnit například výběr podlahy nebo obkladů, jak je to někdy u novostaveb po domluvě možné.

Foto: www.modernibyt.cz

Kuchyň si navrhli sami majitelé. Horní skříňky zajišťují dostatek úložného prostoru. Pod schody, kam se vstupuje přímo z kuchyně, je ukrytá komora využívaná pro skladování potravin.

Interiér jste tedy museli do určité míry přizpůsobit stávajícímu stavu, což je vždy těžší než začínat od začátku...

To ano, proto jsme udělali také několik radikálních změn. Například koupelny jsme bourali a vybrali úplně nové obklady i vybavení, také jsme měnili dispoziční řešení ložnice. Limitováni jsme nakonec byli tedy jen podlahou, okny a dveřmi. Výměnu podlahy jsme zvažovali a dnes mě mrzí, že jsme nakonec nechali tu stávající, která je příliš světlá.

Foto: www.modernibyt.cz

Stolní lampa a vysoká váza s umělými květinami jsou jako většina ostatních doplňků z obchodu Almi décor.

Zařizovali jste interiér sami?

Sami jsme si navrhli pouze kuchyň a zbytek jsem se rozhodla konzultovat s Martinou Schultes, jejíž realizace jsem poznala díky naší společné kamarádce. Než jsme však přistoupili ke spolupráci, oslovila jsem ještě další odborníky a společně s manželem jsme vybírali z několika návrhů. Shodli jsme se na tom, že styl Martiny je nám oběma nejbližší. Máme rádi čisté linie a neutrální barvy.

Co bylo při zařizování vaší prioritou? Jaké jste měli nároky?

Chtěla jsem do interiéru dostat hodně světla, a proto jsem trvala na použití bílých a lakovaných povrchů ve vysokém lesku. Způsob, jak to zkombinovat s přírodními prvky a prostor zútulnit, už jsem nechala na Martině, která vymyslela nejen barevný koncept a využití materiálů, ale také sama navrhla většinu nábytku.

Foto: www.modernibyt.cz

Přírodní tóny převládají také v ložnici, kde byly pro oživení zvoleny pouze odstíny fialové a tyrkysové barvy na textiliích. Závěsné svítidlo Redruth v imitaci dřeva s plastovým stínidlem prodává Rendl Light Studio.

Partner má rád nepřímé osvětlení pro dokreslení atmosféry, takže bylo nutné zkombinovat svítidla tak, aby byla účelná, nadčasová a zároveň vydávala teplé tlumené světlo.

Chystáte nějaké další úpravy?

Interiér chci ještě trochu zabydlet obrazy a dalšími dekorativními prvky a doplňky. Ráda kombinuji moderní styl s provensálským a nejvíce mě baví nakupovat na našich cestách po světě, každý přivezený doplněk mi pak připomíná zážitky z cest. Velké úpravy chystáme na naší zahradě.

Foto: www.modernibyt.cz

Koupelnový nábytek byl vyroben na míru ze stejného dřeva, z jakého jsou všechny interiérové dveře - z limby. Teplý odstín dřeva je zde použit pro harmonický kontrast s tmavě šedými obklady.

Kamarádka, která se zajímá o zahradní architekturu, nám navrhla nádhernou zahradu. Bude tam jezírko s tekoucí vodou, velké vzrostlé sakury, hřiště a skluzavka pro děti, posezení se zatahovací pergolou, malý zahradní domek... Prostě všechno bude jinak a už se na to moc těšíme.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám