Hlavní obsah

Dřevěná vila představuje vkusné příměstské bydlení pro větší rodiny

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vila Rieteiland-Oost od architekta Egona Kuchleina v Amsterdamu je elegantní stavbou, které dominuje dřevo a jež nabízí velký prostor pro relaxaci. Budova neruší své okolí a pro svou jednoduchost a eleganci si zaslouží pozornost.

Foto: Chiel de Nooyer

Vila Rieteiland-Oost v Amsterdamu je vkusným příměstským bydlením pro větší rodiny.

Článek

Architekti z atelieru Egon Architecten jsou přesvědčeni, že dobře provedené a kvalitní konstrukce vydrží déle a jsou tedy udržitelnější.

Navrhli soukromý dům, kterému dominuje dřevo a sklo. Interiér a exteriér spolu stylově korespondují. Design interiéru má být podle architektů nedílnou součástí stavby. V Egon Architecten tak spojují znalosti a zkušenosti z oblasti architektury, životního prostředí a produktového designu.

Foto: Chiel de Nooyer

Vilu dekoruje venkovní točité schodiště.

Egon Kuchlein se snaží podpořit využívání udržitelných materiálů a technik. Dům je proto nízkoenergetický, nechybí v něm tepelné čerpadlo nebo speciální tepelně odolné sklo.

Foto: Chiel de Nooyer

Vestavěné spotřebiče nechávají plně vyniknout světlému dřevu kuchyně.

Využití budovy se podle autora může postupem času změnit, protože i uživatelé a jejich potřeby a požadavky se mění. Architektura by podle něj měla být schopna poskytnout dostatečný prostor a předvídat tento proces.

Foto: Chiel de Nooyer

Obývací pokoj je díky menší terase přímo propojen s exteriérem.

Podlahová plocha domu je 225 m². Kuchlein chtěl zachovat tradiční rozdělení pater podle jejích účelu. V přízemí se tak nachází obývací pokoj, jídelna, kuchyň a hygienické zázemí. Je zde i skleněná fasáda s velkými posuvnými dveřmi na straně do zahrady. Obyvatelé tak mohou využívat většinu prostoru.

Foto: Chiel de Nooyer

Terasa je osvětlená stropními svítidly.

První patro obsahuje tři ložnice a koupelnu. V posledním patře je umístěna kancelář, pokoj, koupelna, terasa a také samostatný vchod.

Foto: Chiel de Nooyer

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám