Hlavní obsah

Domácí pracovní stanice ve tvaru štíra je symfonií ergonomie

Novinky, nes

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Každý pořádný padouch nebo hrdina vědecko-fantastického žánru má své „křeslo moci“. To, které můžete mít i vy pro svou práci s počítačem, nese název Emperor 1510 LX. Svým tvarem a vybavením je přímo symfonií ergonomie.

Foto: Profimedia.cz

Kancelář je přímo symfonií ergonomie.

Článek

Každý, kdo ke své práci s počítačem potřebuje více než ubohý laptop z druhé ruky, při pohledu na tuto pracovní stanici zavrní nadšením. Roztažitelný držák ve tvaru ocasu štíra unese až pět displejů, aniž by se na nich projevovaly sebemenší vibrace.

Tři z displejů mohou být 27palcové a další dva 19palcové. Sklopná sedačka má italské kožené polstrování, vynikající zvuk zajišťuje soustava značky Bose. Pro nastavení všech možných funkcí slouží elegantní nerezová tlačítka. Kromě područek je křeslo vybaveno i opěrkou pod stehna, a pozor, také elegantním, opět nerezovým, držáčkem na hrneček.

Foto: Profimedia.cz

Kompaktní pracovna připomíná víc než cokoli jiného zubařské křeslo.

Konstrukce křesla je ocelová, takže kompaktní pracovní stanice rozhodně není žádná muší váha. V základním stavu má okolo metráku, ovšem společně s otočným podstavcem se hmotnost celého tělesa vyhoupne téměř na dvojnásobek.

Foto: Profimedia.cz

Matrix, nebo realita?

Autorem návrhu je původně webový designér Martin Carpentier, kterého při vývoji ideálního počítačového křesla inspiroval veleštír císařský (Pandinus imperator). Odtud tedy název Emperor. Výrobcem této pracovní stanice je kanadská společnost MWE Lab a nabízí ji za 21 500 dolarů (zhruba 414 735 korun).

Reklama

Výběr článků

Načítám