Hlavní obsah

Dětský pokoj s lezeckou stěnou nebo prolézačkou potomky zabaví a dospělým uleví

Novinky, Kristýna Křížová

Jak zvládnout provoz domácnosti s dětmi doma? Tuto otázku si pokládá mnoho rodičů, kteří dnes musí pečovat o děti nonstop. K tomu, aby se děti zabavily a připadaly si jako na hřišti, může dopomoci vhodné vybavení jejich pokoje. Máme pro vás tipy na prvky, které pokoj hravě promění.

Foto: Nubie Kids

Postel kombinovaná s prolézačkou promění dětský pokoj v malé hřiště.

Článek

V dětských pokojích by rozhodně neměly chybět hravé koberce. Právě na zemi si děti hrají nejčastěji, a pokud budou mít k dispozici koberce s motivy silnic, pohádkových hradů nebo indiánských osad, pobývání v jejich pokojích je bude bezpochyby mnohem více lákat.

Foto: TakaTomo

Hravé koberečky budou vybízet k hrám na indiány.

O tom, že děti potřebují dostatek pohybu, není pochyb. A právě v bytech bývá těžké, aby se fyzicky „vyřádily”, jak potřebují. Dopomoci tomu ale můžete vhodnými prolézačkami. Volte kousky, které jsou polstrované a umísťujte je na měkký podklad.

Foto: Circu

Nápadité prolézačky promění dětský pokoj v hernu.

Skvělým zpestřením dětských pokojů se mohou stát i interiérové stany. Ty poskytnou dětem také soukromí v početnějších rodinách, ve kterých nemá každé dítě k dispozici vlastní pokoj a prostory jsou sdílené.

Foto: Beaumonde, Yorkshire Fabric Shop

Koberce nebo potahy může zpestřit vzor galaxie nebo silnice.

Zajímavým zpestřením se mohou stát i lezecké stěny, které je možné instalovat i v interiérech. Děti si tak zlepší fyzickou kondici a zároveň se zabaví. Prostor můžete doplnit i o kruhy na cvičení nebo interiérové houpačky.

Foto: Circu

V pokojích nemusí chybět ani lezecká stěna.

Aby se děti v pokoji zabavily co nejvíc, myslete na to, aby byly všechny prvky v pokojích jako stvořené pro hru. Nemusí jít jen o hračky. K zábavě může vybízet i koš na prádlo, stoličky, stolky, tabule, knihovny ve tvaru zvířat apod.

Foto: Red Candy

Hravou podobu může mít i koš na prádlo nebo stolička.

Prim budou hrát i tabule na stěnách, dětské kuchyňky a dílny nebo podložky s motivy panáků na skákání.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám