Hlavní obsah

Designový výstřelek: lampy z klasických kbelíků

Novinky, tnk

Pokoje mladší generace snesou výraznější křiklavou barevnost i hravé designové kousky. Hodí se do nich i lampy a lustry inspirované klasickými obyčejnými kbelíky. Některé z nich mohou na první pohled dospělé celkem vyděsit.

Foto: Balvi, Moooi

Barevné lampičky Balvi Splash vypadají jako by se kbelík s barvou právě vylíval v domácnosti. Lustr od Studia Job v podobě kýblu je uměřenější.

Článek

Klasické plechové kbelíky se staly například inspirací pro designérské Studio Job. Kolekce Bucket Lamp (Kýblové lampy) obstojí i v interiérech zařízených v uměřenějším duchu.

Foto: Moooi

Kýbl se stal motivem celé kolekce designérského Studia Job.

Do interiérů zařízených v pop-artovém stylu perfektně zapadnou lampy, které vypadají jak levitující kbelíky, z kterých se právě vylévá malířská barva.

Foto: archiv Nathalie Bernollin

Lampy z kolekce Oups! od designérka Nathalie Bernollin.

Tento námět baví řadu designérů, kteří od sebe koncept přebírají a vytváří jeho různé podoby. Lampa v bílém provedení se hodí hlavně do minimalističtěji zařízených prostor.

Foto: Kyouei design

Kbelík s bílou barvou coby stolní lampa od designéra Kouichiho Okamota.

Kbelíky ale mohou sloužit i jako přenosná lucerna na svíčku a zpestřit tak stolování. V podobě led osvětlení pak mohou oživit večírky a venkovní posezení v restauracích.

Foto: Made With Love Personalised, Drinkstuff

Do romanticky zařízeného interiéru se hodí kbelík na svíčku. Modernější prostor zase oživí kýbl s led osvětlením.

Klasické plechové kbelíky v menších velikostech jsou v současné době hodně oblíbené nejen jako osvětlení, ale i jako květináče. Vznikají v různých velikostech a hodí se například pro pěstování bylinek na kuchyňské lince i jako vázy pro luční kvítí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám