Hlavní obsah

Designové polokulové akvárium oživí jakoukoli místnost

Novinky, nes

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Akvárium plné rybiček je bezesporu velmi dekorativním prvkem každé místnosti. Na německém serveru Synthetikpark se právě na tuto vlastnost zaměřili a přišli s polokulovým modelem, který se připevňuje na zeď. Na rybičky je díky tomu pěkně vidět ze všech strana a naopak, také ony si užívají výhled do pokoje, v němž žijí.

Foto: Synthetikpark

Akvárium má průměr 30 nebo 50 cm.

Článek

Akvária se vyrábějí ručně, z odolného akrylátového skla. Mají tvar polokoule, která ve vrchní části není uzavřena. Tudy se plní vodou a čas od času čistí. Rozhodnout se můžete pro jednu ze dvou velikostí - buď s průměrem 30, nebo 50 centimetrů.

Zatímco menší varianta je míněna především jen jako dekorativní předmět (naplněný například umělými květinami, mušličkami a podobnými drobnostmi), větší akvárium je určeno pro chov malého množství živých rybek.

Foto: Synthetikpark

Montáž akvária na zeĎ není nijak složitá, zavěšuje pomocí dvou otvorů v horní části.

Do většího akvária se určitě vyplatí umístit kyslíkovou pumpu lakonicky nazvanou Oxygen, jež byla právě pro tento účel speciálně vyvinuta. Funguje nejen jako zdroj kyslíku a přirozený likvidátor kalů, ale navíc pro svou funkci nepotřebuje elektrickou energii, ani jiný zdroj, který by designově vydařené akvárium hyzdil různými hadičkami a kabely.

Pumpa pracuje zcela bezhlučně na principu reakce peroxidu vodíku s kameninou, při níž se uvolňuje kyslík a voda. Jednou za čas je potřeba akorát dolít náplň.

Foto: Synthetikpark

Designové akvárium zvedne i ten nejmarnější interiér.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám