Hlavní obsah

Designérské studio vytvořilo nábytek inspirovaný dramatem Jekyll a Hyde

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Švédské Note Design Studio v Praze před časem představilo svůj nábytek inspirovaný socialistickým designem i napínavou knihou Podivný případ Dr. Jekylla a pana Hyda.

Foto: Novinky

Zleva: stolička Jekyll a lampa navržená ve stylu 80. let

Článek

Note Design Studio sídlí ve Stockholmu a bylo založeno v roce 2008. Pracuje v oblasti architektury, produktu a grafického designu a v Praze představilo na přehlídce Designblok pestrobarevné nábytkové kusy do interiéru zařízeného v moderním nebo retro stylu.

Verze Jekyll je vždy v dramatickém a temném provedení

V jejich kolekci najdeme i stoličku s názvem Tembo ze dřeva, kovu a korku. Podle autorů jde o "moderní totem", který má připomínat africký buben. Tembo se dodává ve dvou verzích inspirovaných slavným dramatem: verze Jekyll inspirovaná literární postavou - vrahem je vždy v tmavém provedení. Obsahuje přírodní korek a je černě lakovaná.

Foto: Novinky

V kolekci nachybí ani různobarevné úložné boxy.

Nábytkových kusů inspirovaných dílem a muzikálem Jekyll a Hyde je v kolekci hned několik. K verzi Jekyll existuje vždy barevně odlišný nábytkový kus, který má svou pozitivní barevností (světlé dřevo, oranžová barva) symbolizovat dobro, které se lékař Jekyll v dramatu snažil v lidské duši oddělit od zla.

Foto: Novinky

Malé stoličky slouží k posezení s přáteli kolem konferenčního stolku.

Interiérové doplňky tak mají i své světlejší varianty. Návrhy tohoto studia jsou hravé a nápadité. Jeden předmět většinou vzniká v několika barevných a materiálových variacích.

Foto: Novinky

Designéři pracovali i s přírodními materiály.

V kolekci byl k vidění i zajímavý stojan na svíčky s názvem Teluria, který má být mechanickou reprezentací sluneční soustavy. Jeho pět ramen je možné otáčet do různých pozic. Lze na něj umístit až dvanáct svíček.

Foto: Novinky

Osvětlení perfektně zapadne do retro interiérů.

Designérské studio se snaží, aby nábytkové kusy sloužily i jako dekorace. Například různobarevné boxy Peep mají otvory, kterými může efektně prostupovat světlo. Mají také různé velikosti a slouží různým funkcím. Pozornost na sebe strhnou i pestrobarevné lavice, které fungují i jako úložné prostory.

Foto: Novinky

V kolekci jsou i lavičky, které slouží i jako úložné prostory.

Švédské studio se rozhodně nebojí barev, které vnáší i do kancelářských prostor. Interiérové kusy navrhuje pro moderní a minimalistické interiéry. Dobře budou ale vypadat i v prostoru, který je navržen v retro stylu nebo ve stylu pop-artu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám