Hlavní obsah

Designéři vytvořili nápaditý kufr a stolek v jednom pro digitální nomády

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zcestovalí lidé, kterým je díky moderním technologiím jedno, z jakého místa pracují, možná ocení kufr a stolek v jednom. Designéři tyto stolky navrhují pro hodně vytížené jedince, kteří potřebují efektivně využít každou minutu svého pracovního času.

Foto: Profimedia.cz

Kufr se stolkem ocení hlavně vytížení manažeři čekající na navazující lety na letištích.

Článek

Nomádství dnes dostává nové významy. Bydliště často mění i bohatí mladí lidé, které změna bydliště i místa pracoviště prostě baví a berou ji jako součást svého životního stylu. Právě pro ně jsou určeny designové vychytávky poskytující komfortnější život s kufrem na kolečkách.

Moderní nomádi tak možná ocení Nomad Suitcase, který obsahuje rozložitelný stolek i stoličku. Pro kratší práci s notebookem celkem postačuje.

Foto: Profimedia.cz

Desku stolu tvoří zadní strana praktického kufru.

Kufr Nomad má tvary kancelářského nábytku a byl navržen pro podnikatele, kteří chtějí pokračovat v práci bez ohledu na to, zda jsou právě na letišti, v parku nebo v jakémkoli jiném veřejném prostoru. Stůl navrhli designéři ze studia Bibi Lab. Může sloužit i jako jídelní stůl nebo dočasný stolek na trhu.

Podobně slouží i dřevěný kufr coby stolek od skotského designéra Tyrona Stoddarta. Nese název Boxed a skládá se z obou zadních částí kufru. Typově připomíná spíš menší jídelní stůl.

Foto: Profimedia.cz

Milovníci retro kufrů ocení kousek rozložitelný v celkem bytelný dřevěný stůl.

Pro vytížené pracující je určen i nový kufřík Comute suitcease neboli kufr určený k dojíždění, od GreenEnergyMotors. Ten je proměnitelný v elektrický skútr, čímž manažerům pomůže se rychleji dostat na obchodní jednání. Zároveň bude pro majitele snazší nést těžší předměty, třeba notebooky.

Skútr funguje na akumulátorové baterie a dosahuje maximální rychlosti 20 km v hodině. Jakmile jsou opěrky, kola a kliky na svém místě, vozidlo je v "režimu jízdy". Podobně funguje i Micro Luggae Scooter od společnosti Micro Scooter UK.

Foto: Profimedia.cz

Designéři zkouší cestujícím zjednodušit cestování i svými návrhy kufrů a dopravních prostředků v jednom.

Možnost svobodně se pohybovat po světě jen s nejnutnějšími věcmi inspiruje i k vymýšlení mobilních domků. Cestování v domech na kolečkách je tak pro mnohé vášní i životním stylem.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

V domě na kolečkách si různé krajiny užívají třeba Guillaume Dutilh a Jenna Spesardová. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám