Hlavní obsah

Dekorace v americkém stylu: nesmí chybět perník ani sladké hole

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud hledáte na letošní Vánoce na poslední chvíli originální inspiraci pro dekorování stromku, zkuste prvky v americkém stylu. Ty jsou zpravidla hodně zdobné, barevné a pompézní. Důkazem toho je i monumentální výzdoba v Bílém domě.

Foto: Profimedia.cz

Na stromku nesmí chybět ozdoby se sochou Svobody a koule s americkou vlajkou.

Článek

V Bílém domě ve Washingtonu je k vidění 26 vánočních stromků, které jsou součástí výzdoby. Očekává se, že Bílý dům během vánočních prázdnin navštíví až 65 tisíc lidí.

Interiéry krášlí stromky s bohatými dekoracemi v podobě amerických symbolů - vlajek a sochy Svobody.

Foto: Profimedia.cz

Vánoční stromek působí honosně, kýčovité umělohmotné blikající ozdoby na něm nenajdete.

Tradiční cukrovinka Candy cane neboli Sladká hůl s mátovou příchutí v klasickém červenobílém obalu rozhodně na vánoční stromek v americkém stylu patří. Je obdobou našich čokoládových kolekcí.

Tento původně německý druh dekorace a cukrovinky si brzy oblíbili v Chicagu a v celých Státech. Na stromcích by tak neměl chybět.

Foto: The Contemporary Home

Dekorace v podobě sledkých holí se objevují na amerických stromcích už od poloviny 19. století. Američané zbožňují i sněžítka.

Chybět by neměl ani vzor půvabné okrasné dřeviny cesmíny. Ta u nás sice neroste, ale v USA je hodně oblíbená pro svou zeleno-červenou barevnost, která je pro vánoční dekorace tak typická.

Cesmína je oblíbeným motivem nejen v Americe, ale i v Anglii, kde k Vánocům také neodmyslitelně patří.

Foto: In-Spaces

Pro dekorace v Severní Americe jsou hodně typické motivy listů cesmíny.

Dalším takovým motivem je i Gingerbread neboli Zázvorový perníček s medem. Ten se objevuje jako klasické cukroví v podobě veselého pohádkového mužíčka, ale i jako motiv pro vánoční dekorace na stromek, svícny, balicí papíry apod.

Foto: Nutmeg and Sage, Contemporary Home

Typickou dekorací je i Gingerbread připomínající Golema.

Dekorace v americkém stylu jsou typické robustností, bohatostí a velkou pestrostí ozdob. Rozhodně k nim ale nepatří kýčovité barevné světelné řetězy a umělohmotné dekorace, těm se proto rozhodně vyhněte.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám