Hlavní obsah

Bývalý domov filmového představitele Harryho Pottera je k mání za 50 miliónů korun

Novinky, nes

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Milovníci filmového Harryho Pottera by měli zpozornět. K prodeji je totiž přímo unikátní nemovitost - dům, ve kterém strávil své rané dětství představitel bradavického učně Harryho Pottera - Daniel Radcliffe. Čtyřpokojový dům stojí v londýnské čtvrti Fulham, konkrétně v ulici Sherbrooke Road. Jeho cena činí v přepočtu 50 miliónů korun.

Foto: Profimedia.cz

Zvenčí působí dům s arkýřovým oknem příjemným a vstřícným dojmem.

Článek

Dvoupodlažní dům, jehož zadní strana nabízí výhled na hřbitov (stylově, chtělo by se říci), jeho majitel nechal kompletně zrekonstruovat a upravit. Takže skutečný potterovský/radcliffovský purista v něm patrně už tak úplně nenalezne to, po čem by toužil.

Foto: Profimedia.cz

Kuchyně s jídelním stolem je velká zhruba 5x5 m.

Foto: Profimedia.cz

Dům byl rekonstruován a modernizován.

Mladý herec v domě bydlel s rodiči do svých dvanácti let. Odstěhovali se tedy přesně v období, kdy se celé rodině díky slavné filmové sérii změnil život.

Na druhé straně ten, komu stačí málo, se může těšit historkou, která se k nemovitosti údajně váže.

Když se malý Daniel dozvěděl, že byl vybrán pro roli slavného kouzelníka, byl prý zrovna ve vaně. Ta ovšem v domě již také není. Koupelny v něm ale samozřejmě jsou, a to dvě.

Foto: Profimedia.cz

Kuchyň je zařízena v kombinaci bílé, antracitové a nerezu.

Dům je nově zařízen v moderním stylu a navíc má jednu velmi příjemnou vlastnost. Zatímco zvenku vypadá jako docela malý, každá z jeho místností naopak překvapuje množstvím prostoru, který svým budoucím obyvatelům hodlá nabídnout.

Foto: Profimedia.cz
Foto: Profimedia.cz

V domě jsou čtyři překvapivě velké pokoje.

Obývací pokoj je zařízen standardně, tj. nechybí v něm krb. Velmi příjemným dojmem působí velká a vzdušná kuchyň s jídelním stolem. Zvláštností této místnosti je stěna s ponechanými přiznanými cihlami, na níž jsou umístěny dvě moderní, hodně pestré malby.

Zklidňujícím prvkem je naopak podlaha z masivního dřeva. Na kuchyni shlíží podkrovní loft sloužící jako druhý dětský pokoj.

Foto: Profimedia.cz
Foto: Profimedia.cz

Zadní část domu nabízí výhled na hřbitov.

„Dům, kde strávil mládí Daniel Radcliffe, je na realitním trhu teprve čerstvě, takže zatím nestihl vzbudit ještě tolik zájmu. Pár prohlídek jsme v něm ale už měli a doufáme, že zájemců přibyde, jakmile se zvěst o něm trochu roznese,” sdělil internetovému deníku MailOnline realitní agent ze společnosti Chestertons James Turner.

„Neinzerujeme tento dům ve spojitosti s tím, kdo v něm bydlíval, ale když klienty provázíme, řekneme jim o tom a oni se obvykle usmívají. Pouze jednou se jeden člověk překvapeně otočil a zeptal se: Kdo je Daniel Radcliffe?, ” dodal.

Foto: Profimedia.cz

Interiér domu působí větším dojmem i díky bílé výmalbě a bílému mobiliáři použitým prakticky ve všech místnostech.

Foto: Profimedia.cz

Podkrovní loft funguje jako jeden z dětských pokoj.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám