Hlavní obsah

Byt zařizovali dětem na míru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pořídit si drahý nábytek a trnout, kdy bude pomalován fixem, Ivana a Pavel odmítli. Raději zvolili cenově dostupnější varianty, jejichž poničení je nebude mrzet a dětem i rodičům umožní žít v bytě naplno.

Foto: www.modernibyt.cz

Knihovna z dubového dřeva vyrobená podle návrhu majitelky bude v budoucnu doplněna TV stěnou v jednotném duchu. Pohovka ve tvaru L poskytuje dostatek prostoru pro celou rodinu. Tapeta ladí s ručně zhotovenými polštáři.

Článek

K návštěvě bytu, kde žije se svou rodinou a jehož zařizování se jí během mateřské dovolené stalo zábavou, nás pozvala Ivana, máma dvou divochů.

Velká Chuchle je na krok od velkoměsta a přitom se jedná o lokalitu skýtající klid a přátelské sousedské vztahy jako na vesnici. Proč se tedy neusadit na kopci nad Prahou, když během půl hodiny můžete být v centru.

Foto: www.modernibyt.cz

Kuchyň s pracovní plochou otevřenou do prostoru umožňuje při vaření komunikaci s rodinou. Provedení linky je bílý lak ve vysokém lesku, stěny nad pracovní deskou chrání deska z lakovaného skla. Na digestoři majitelé nešetřili.

„Školka, škola a malý krámek, nic víc tu nenajdete. Za službami musíte do města, ale my jsme upřednostnili klid,“ říká Ivana.

Zúročená záliba

„Se synem Tomášem jsem doma dlouho nezůstala a po krátké době jsem se vrátila zpět do práce. U Vojty byla situace jiná. Jak mě zavřeli do bytu, začala jsem malovat,“ říká se smíchem Ivana.

Během mateřské dovolené zúročila zálibu v designu, vrhla se do zařizování nového bytu, malování, návrhu plakátů či samolepek na auto.

Foto: www.modernibyt.cz

Rodinný jídelní stůl z teakového dřeva nese stopy života rodiny (např. otisk Vojtovy ručičky). Stěnu zdobí hodiny od George Nelsona. Průsvitné lustry připomínají mýdlové bubliny.

I když dispozice v developerské novostavbě není podle jejích představ, podařilo se jí na 110 m2 vytvořit interiér přátelský pro rodinu s dětmi.

„Když jsme se stěhovali, bylo Vojtovi tři čtvrtě roku, potřebovali jsme bydlet. Neměli jsme energii ani čas přestavovat,“ vysvětluje Ivana.

Foto: www.modernibyt.cz

Patrová postel je chytrým řešením, jak ušetřit cennou plochu místnosti pro další aktivity. Závěsná houpačka je během dne příjemným zpestřením. Barevný pruhovaný koberec oživuje jinak neutrálně pojatý pokoj.

Nábytek a doplňky jsou kombinací běžných a designových kousků, které si postupně dopřávají s rostoucím věkem chlapců.

„Původně jsem uvažovala o židlích od Charlese Eamese nebo vlněném koberci, ale pak jsem to zavrhla. Vše je navrženo prakticky pro rodinu s dětmi. Raději mít levnější věci než pokřikovat: ‚Nesahej na to. Nemaluj na to!‘ “ popisuje Ivana.

Foto: www.modernibyt.cz

V ložnici převládají klidné teplé tóny. Tapeta s geometrickým motivem nebo květinové světlo Midsummer Light vnášejí do ložnice jemnost. Nechybí ani toaletní stolek.

Optimální volbou v interiéru, a nejen kvůli dětem, je vinylová podlaha. Lepená v pásech působí věrohodně jako dřevo. Ale na rozdíl od něj snese rozlití vody a prohánění se dětí po bytě. Je provedena bez prahů po celé ploše bytu.

V interiéru dominuje dřevo a neutrální barevnost. Základem jsou bílé a béžové tóny. Barvy do místností vnášejí barevné květiny a textilie.

Ivana Dostálová
Pod značkou Voitopi prodává své vlastní obrazy, navrhuje série produktů, které by měly podporovat kreativitu. „V rámci projektu ´Vymaluj si sám‘ produkuji černobílé plakáty, které si každý může dotvořit podle svého uvážení a vytvořit tak jedinečný originál. Snažím se přistupovat k návrhům tak, aby přinášely do života nadhled a vtip.“

Helena Marková, www.modernibyt.cz

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám