Hlavní obsah

Byt v hodinové věži splní sny o ideálním domově romantikům i historikům

Novinky, tnk

Nejen vysoké ceny nemovitostí jsou často podnětem pro vznik bydlení v netypických interiérech. Lidé tak bydlí v kontejnerech, hobitích norách či mlýnech. A jsou i nadšenci, kteří osídlí hodinovou věž nevyužívaného kostela, která může nabídnout opravdu prostorné bydlení.

Foto: Profimedia.cz

Interiér byl poměrně tmavý. Dominují mu proto hlavně světlé barvy.

Článek

Jeden podobný netypický byt, právě ve věži, se nachází v kostele St. George v Castlefieldu, v anglickém Manchesteru. V komfortně zařízeném prostoru jsou dokonce čtyři ložnice, kuchyň i jídelna a nechybí ani sauna, posilovna a prostorná koupelna s vířivkou.

Chloubou je prostorná střešní terasa na vrcholu hodinové věže s působivým výhledem do okolí. Zdařilá jsou i útulná vestavěná patra.

Foto: Profimedia.cz

Architekt plně využil veškerý prostor, ale zachoval působivé trámoví.

Hodinová věž je umístěna v udržované zahradě a má celkem devět pater. Jednotlivé prostory tak spojuje točité schodiště. Mezi pátým a osmým patrem jezdí osobní chromovaný prosklený výtah určený jen pro obyvatele bytu.

Foto: Profimedia.cz

V interiéru se bije moderní a histocký styl.

V interiéru jsou použity hlavně jednoduché nábytkové kusy a z materiálů předně sklo a ocel. Na podlahách jsou umístěny plovoucí podlahy. Leckterý návštěvník se ale neubrání pocitu, že se moderní nábytek s krásnými historickými prvky poměrně tluče.

Foto: Profimedia.cz

Koupelně s toaletou dominují tmavší barevné tóny v kontrastu s bílými a stříbrnými nábytkovými kusy.

Byt je nyní na prodej za cenu milión liber, tedy cca 36 miliónů korun. Potenciální zájemce musí kromě pořizovací ceny brát v úvahu, že věž je umístěna v architektonicky zvlášť významné budově s památkovou ochranou.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám