Hlavní obsah

Bambus je skvělou inspirací pro interiéry zařízené v přírodním stylu

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bambus je působivě silným, ale zároveň i lehkým materiálem, jehož půvaby rozhodně stojí za pozornost. Designéři se jím hodně inspirují při navrhování nadčasových doplňků v přírodním stylu. Ty se hodí hlavně do prostor určených pro odpočinek a meditaci.

Foto: Filip Šlapal (2x)

Osvětlení pro pražské Florentinum inspirované krásou bambusu od Jitky Kamencové Skuhravé

Článek

Česká designérka Jitka Kamencová Skuhravá vytvořila z nových prostor pražského administrativního komplexu Florentinum světelnou oázu ve tvaru bambusových stébel.

Svítidla z ručně foukaného skla nesou název Bamboo a jsou inspirována dřevitými stonky přírodního bambusu. Mají tvar bambusové flétny, takže v osvětlení působí jako bambusové píšťaly.

Foto: Filip Šlapal

Lustry od Lasvitu inspirované bambusem vznikly v několika barevných provedeních.

Bambus roste hlavně v tropech. Pokud do interiéru umístíte i palmy, doplňky z ratanu a tropického dřeva, mušle a hvězdice dovezené z dovolené, vytvoříte prostor, který bude připomínat doslova tropický ráj.

Foto: In-Spaces, 20th Century Cloth

Textiliemi a podložkami s motivem bambusu můžete dodat interiéru přírodní šmrnc.

Po stěnách můžete umístit samotné bambusové tyče. Ty nebudete muset nijak nastavovat, bambus totiž dorůstá do výšky okolo 30 metrů a je tak možné jím dekorovat i interiéry s hodně vysokými stropy. Stěny pak můžete ozdobit samolepy s motivem bambusových větviček.

Foto: Spin Collective, Eco Chic

V interiéru uplatníte samolepy s motivem bambusu i jednoduché bambusové stoličky v ethno stylu.

Bambus roste podstatně rychleji než tvrdé dřevo a patří tak mezi lehce obnovitelné a ekologické materiály. Jeho výhodou je i cenová dostupnost. Nepotřebuje totiž příliš péče, což ho oproti jiným přírodním materiálům zvýhodňuje.

Foto: Eco Chic

Výhodou bambusového nábyteku je jeho lehkost.

Bambusový materiál bude stylově dobře ladit s etno stylem a hodí se do čajoven nebo obývacích pokojů zařízených v přírodním stylu. Perfektně zapadne i do interiéru zařízeného v Boho stylu, který je dnes hodně trendy. [celá zpráva]

Foto: Khaya Bella

Sedák nebo polštář s motivem bambusových tyčí se hodí do všech interiérů kde je žádoucí meditativní atmosféra.

Bambusové prvky se hodí ale i do moderního interiéru zařízeného v minimalistickém stylu. V něm se ale vyvarujte pestrých barevných kombinací a nechte bambus vyznít v jeho přirozené kráse.

Foto: LuxDeco, The Gift Oasis, Opossum design

Krása jemného bambusového dřeva vynikne v kombinaci s bílou a zelenou barvou.

Bambus můžete využít i v exteriéru, například bambusové zástěny se hodí hlavně k zaclonění nevzhledných zákoutí. Využijete ho i k ohraničení záhonů a skalek nebo bylinkových políček.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám