Hlavní obsah

Dům ponořený do zeleně odpovídá stylu slavné filmové hvězdy

Novinky, Jana Nesvadbová

Schované uprostřed zeleně s nádherným výhledem do okolní přírody a na spoustu vzrostlých stromů, tak vypadá sídlo americké filmové hvězdy a idolu dívčích srdcí ze 70. let - Roberta Redforda.

Foto: Profimedia.cz

Příjemný dům známého herce je doslova obklopen zelení. Není divu, že se s ním s manželkou loučí jen neradi.

Článek

Svůj kalifornský dům ve Svaté Heleně se herec rozhodl v minulých dnech prodat, což okamžitě vzbudilo zájem médií, a to nejen těch společenských, ale i serverů zabývajících se realitami.

Foto: Profimedia.cz

Nenápadný dům doplňuje na zahradě v Kalifornii nezbytný bazén.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Americký herec Robert Redford

Za možná nečekaným krokem herce, režiséra a hvězdy snímku Butch Cassidy a Sundance Kid stojí velmi prozaické důvody, jak pro deník Wall Street Journal odhalila jeho manželka Sibylle Szaggarsová Redfordová.

Foto: Profimedia.cz

Přízemní dům ve Svaté Heleně prodává slavný herec pouze proto, aby se mohl přestěhovat blíže k rodině.

Foto: Profimedia.cz

Z terasy je hezký výhled do okolí.

„Bude mi chybět můj výtvarný ateliér, místo, které jsem si navrhla sama a které mi bylo inspirací k mnoha obrazům. Budou mi chybět stromy, zahrada, bazén i ten organický teplý pocit našeho domu,” svěřila se Redfordová s tím, že stěhování plánovali s manželem již nějaký čas. Chtějí se totiž přemístit blíže k rodině.

Foto: Profimedia.cz

Interiéru domu dominuje velký obývací pokoj, kde nechybí kameny obkládaný krb.

Dům, jenž nyní opouštějí, zaujme na první pohled velkými okny, která otevírají prakticky celou čelní fasádu. Před ni vystupuje menší zastřešená terasa nabízející nejhezčí výhled do okolí, ale také na bazén kousek pod sebou.

Foto: Profimedia.cz

Zdi domu jsou v maximální monžé míře otevřené velikými okny. Z každé místnosti je tak hezky vidět do krajiny a člověk uvnitř s emůže těšit z blízkosti okolní přírody.

Foto: Profimedia.cz

Z velké koupelny patřící khlavní ložnici se dá vycházet ven na terasu.

Jako poznamenává server Curbed, Redfordův dům vypadá přesně tak, jak by si člověk při pohledu na charismatického herce, proslulého rolemi drsných kladných hrdinů, představoval.

Dřevěné bílé stropy s přiznanými trámy, klidné odstíny bílé, šedé a hnědé v pouštních barvách, člověk má téměř pocit, že zvenku už už zaslechne zařehtání koní.

Foto: Profimedia.cz

Hned blízko domu je malý výtvarný ateliér, který patří hercově manželce, malířce.

Foto: Profimedia.cz

K domu patří také výtvarný ateliér, který si herco manželka zařídila sama, podle svého návrhu.

Jednopodlažní dům o velikosti 488 m² je zařízen třemi ložnicemi se třemi koupelnami, velkým obývacím pokojem, prostornou kuchyní, s níž sousedí jídelna, a samostatným ateliérem, který má dalších 84 m². Herec dům nabízí k prodeji za 7,5 milionu dolarů, tedy zhruba 172 milionů korun.

Hledáme nejhezčí rodinné vánoční stromečky

Ozdobený stromeček je možné o Vánocích nalézt snad v každé české rodině. Když se na Štědrý večer rozzáří, rozlije se po celé domácnosti tajemná atmosféra, na niž se těší nejenom děti, ale i dospělí.

Jak vypadá ten váš? Je designově dovedený k dokonalosti? Anebo na něj věšíte tradičně památeční ozdoby po babičce? Zdobíte stromeček v pokoji, anebo jej máte venku, na zahradě? 

Na adresu bydleni@novinky.cz nám do 20.12.2018 pošlete fotografii (orientovanou na šířku) s vaším vánočním stromečkem a připojte pár zajímavých informací o něm. Přehlídku těch nejhezčích vám přineseme v článku o Vánocích v rubrice Bydlení.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám