Hlavní obsah

Trápí vás nepříjemný zápach v botníku? Pořiďte si deodorizér či vysoušeč bot

Novinky, tnk

Domácí spotřebiče neustále procházejí velkou evolucí. Po skládačkách prádla, ledničkách přijíždějících k uživateli na povel nebo pračkách sloužících zároveň jako žehličky je tady spotřebič - tzv. deodorizér, který má pomoci lidem od nepříjemného zápachu v botách. Vložíte ho do bot a on je vyčistí a provoní za vás.

Foto: Panasonic (2x)

Čistič jen umístíte do bot, se vším ostatním si poradí sám.

Článek

Nejnovější zásuvná jednotka s označením MS-DS100, která se jednoduše vloží do bot, má podle architektonického serveru Designboom šest výstupů, které do bot vypouštějí a rozšiřují nanočástice. Ty obsahují hydroxylové radikály a poskytují antibakteriální „léčbu” známou jako „nanox” - od paty až po špičku. Díky tomu má spotřebič na boty důkladný deodorizační účinek.

Jednou z běžných příčin nepříjemných zápachů obuvi bývá kyselina isovalerová, vonná látka tvořená kožními bakteriemi. Některé typy bot si ostatně o dezinfekci přímo říkají.

Foto: Archiv firmy Panasonic

Spotřebič působí celkem nenápadně a je docela skladný.

Na čisté boty bez zápachu si majitel ovšem chvíli počká. V normálním módu trvá celý proces pět hodin. Důkladné čištění pak zabere sedm hodin. Do prodeje má být tato novinka poprvé uvedena 20. září v Japonsku. Cena zatím nebyla zveřejněna.

Boty můžete udržovat v kondici i díky elektrickým vysoušečům. Vyplatí se volit ty s ionizací, která likviduje zápach, bakterie a také dezinfikuje vnitřní část obuvi. Užít můžete i sterilizaci ozónem. Samotné vysoušení bot trvá 4 až 6 hodin.

Foto: Gastromex

Elektrický vysoušeč bot si můžete pořídit s ionizací nebo bez.

Zvenku pak boty vyčistíte a vyleštíte díky menším rotačním čističům, které si milovníci bot mohou pořídit i do běžných domácností. Dnešní kompaktní čističe už působí i elegantním dojmem a zapadnou tak i do moderních domácností.

Foto: Flomat

Béžový čistič bot Cosmo a dřevěný Elegance Nature od Heute boty vyčistí a naleští zvenku.

Pokud se rádi v domácnosti chlubíte svými botami a máte sbírku, na kterou jste pyšní, pořiďte si otevřené botníky. Boty v nich budou působit jako výstavní kousky. [celá zpráva]

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám