Hlavní obsah

Tapety s lesním motivem doladí interiéry zařízené v přírodním stylu

Novinky, tnk

Pokud jste fandové elegantního přírodního stylu v interiéru a máte pocit, že byste chtěli tento dojem ještě umocnit, zkuste použít i tapety s motivem lesa. Ty prostoru dodají třetí rozměr a promění i celkem všední a fádní interiér obývacího pokoje nebo ložnice v kouzelné a přívětivé prostředí.

Foto: Wallsauce (2x)

Tapety s motivem březového lesa působí svěžím a hravým dojmem.

Článek

Motivy přírodní scenérie působí romantickým a uklidňujícím dojmem. Podobné tapety zapadnou hlavně do prostor, které jsou plné nábytku ze dřeva, podlahu kryjí parkety nebo selská prkna a v interiérech je hodně rostlin. Nemusí jít zrovna ale jen o květiny, ale o zeleň obecně, která může být i součástí osvětlení. [celá zpráva]

Foto: Sian Zeng

Do dámských a dívčích pokojů volte jemnější motiv v jedné barvě.

Pro různé druhy interiérů volte i různá období v lese. Hřejivěji působící interiéry zařízené v teplých tónech si zaslouží letní nebo podzimní les. Pokud v interiéru naopak převládají chladné barvy působící studeným dojmem, volte spíš les v zimním období.

Foto: Wallsauce

Pokud zařizujete interiér ve skandinávském stylu, volte motivy zimního nebo zamlženého lesa.

V interiéru se vyplatí volit co nejvíc přírodních barev. Držte se předně zemitých tónů, jako je zelená, hnědá, béžová, bílá, šedá nebo okrová. I mezi nimi existují studené i teplé varianty.

Foto: DelightFull

Tapeta s motivem lesa skvěle zafunguje v kombinaci s krbem.

Nebojte se v interiéru použít i proutí a zelené koberce s vysokým vlasem imitující trávník. Vhod přijdou i textilie z přírodních materiálů, jako je bavlna, len nebo vlna.

V interiéru můžete uplatnit i motivy lesa a stromů na dalších předmětech, jako jsou svíčky, prostírání, povlečení aj.

Foto: Arthouse

Motiv lesa dodá dětským pokojům kouzelný nádech.

Pokud chcete, aby interiér působil uměřenějším a minimalističtějším dojmem, volte ideálně jednobarevné tapety s motivy opakujících se stromků, případně jen motiv větví. Interiér tak bude působit čistě a jednoduše.

Foto: 5qm.de Tapeten, Lime Lace

Motivy stromů se perfektně hodí do interiérů zařízených v přírodním stylu.

Milovníci přírodních materiálů a jejich imitací možná ocení i mramor, který je v současné době v interiérech velkým hitem. [celá zpráva]

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám