Hlavní obsah

Trendy v interiéru následují módu, na kobercích jsou hitem geometrické vzory

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Drobné geometrické vzory na kobercích vídáme na designových veletrzích každý rok – a bezpochyby jde o nadčasovou klasiku, která nezklame. V letošním roce jsou ale v kurzu kousky, jejichž motiv rozhodně nejde nazvat drobným. Velká kola, trojúhelníky, jehlany, klikaté čáry a další geometrické motivy plně ovládly tento podlahový materiál.

Foto: Covet House (3x), Rug'Society (2x)

Do industriálně zařízených interiérů a minimalistických prostor volte koberce s geometrickými motivy ve střídmější barevnosti.

Článek

Barevnost koberců má jasné znaky retra. Barevné kombinace, které byly řadu let úplně mimo trend, jsou dnes na výsluní. Jde například o kombinace světle hnědé a modré, banánově žluté a cihlově červené nebo sytě červené a šedé barvy.

Foto: Rug Society, Covet House

V kurzu je barevnost, která letěla v sedmdesátých a osmdesátých letech.

Koberce s výraznými geometrickými motivy v interiéru fungují tak trochu jako obrazy na podlaze. Je vhodné vybírat kousky, které jsou inspirovány díly uznávaných umělců tvořících ve stylu geometrické abstrakce.

Foto: Essential Home, Covet House

Některé kousky připomínají spíš umělecká díla než užitné objekty.

Díky tomu, že na sebe tyto koberce strhávají pozornost, je třeba počítat s tím, že ostatní zařízení interiéru by mělo mít čisté jednoduché linie a být spíše minimalistické. Jinak by interiér mohl působit přezdobeným dojmem.

Tyto kousky se také rozhodně nehodí do interiérů zařízených v romantickém, rustikálním nebo Provence stylu.

Foto: Aixo, Essential Home

Koberce dekorované různými čárami opticky rozruší jinak klidný interiér.

Výhodou geometrických vzorů je, že některé kousky mohou díky svým motivům vyvolat iluzi pohybu nebo působit plastickým dojmem, a interiér tak může působit živějším a zabydlenějším dojmem.

Foto: Aixo

Koberec se vyplatí volit v podobné barevnosti jako zařízení interiéru. Dosáhnete tak dojmu perfekně sladěného pokoje.

Pokud rádi sledujete interiérové trendy, zkuste v interiéru uplatnit i mramorový vzor a metalické prvky, které jsou v poslední době také hodně trendy. [celá zpráva]

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám