Hlavní obsah

Chytrý hrnek přihřeje nápoj podle momentální potřeby a uchová jeho teplotu po celou dobu pití

Novinky, tnk

Po chytrých telefonech, hodinkách, televizích a dalších vychytávkách konečně vznikl i chytrý hrnek s názvem Ember. Ten je schopen upravit teplotu nápoje dle přání a udržet ji. Hosté si tak už nemohou stěžovat na to, že byl podávaný čaj málo, nebo moc horký. Vychytávka si jistě najde své příznivce zejména v zimním období.

Foto: Profimedia.cz

Pokud je nápoj horký tak se kontrolka ve spodní části šálku zbarvuje do červené barvy.

Článek

Někdo pije čaj nebo kávu tak dlouho, že jim nápoj během konzumace vychladne. Díky této novince se ale nestane, že byste dopíjeli čaj nebo kávu studené, nebo se naopak při pití opařili. Teplotu nápoje si můžete nastavit přímo na těle hrnku a zvolit i možnost zachování teploty.

Foto: Profimedia.cz

Na první pohled tento inovativní předmět působí jako běžný klasický bílý hrnek.

Technologicky vyspělý hrnek je vyroben z keramiky. Rychle ochlazuje horkou kávu nebo čaj na teplotu zvolenou uživatelem a drží ji tam. Stejně tak dovede nápoj přihřát.

Hrneček detekuje, kdy je kapalina uvnitř. Pak vyzve uživatele, aby si zvolil požadovanou teplotu pomocí aplikace. Je možné si přednastavit ideální teploty pro různé nápoje. Hrnek je možné ovládat buď manuálně přímo na těle objektu nebo pomocí aplikace. Ta vás bude informovat, jakmile váš nápoj dosáhne preferované teploty.

Foto: Profimedia.cz

Na mobilu nebo hodinkách si můžete kontrolovat teplotu šálku.

Do myčky hrnek rozhodně vhodný není, výrobce doporučuje pouze ruční mytí. Cena hrnku je zatím vysoká a v přepočtu se pohybuje okolo 3 400 Kč. Dá se ale očekávat, že při masovém rozšíření by mohla klesnout.

Ti, kdo hledají levnější alternativu, mohou sáhnout po hrnku, který mění barvu podle teploty, nebo zvolit moderní provedení termolahve nebo termohrnku.

Foto: Yellow Octopus, Einrichten-design.de, Creative Tops

Alternativou jsou hrnky s teploměrem nebo termohrnky, které udrží nápoj teplý.

Zajímavým tipem na hrnky, které budou déle uchovávat tepotu nápoje, jsou kousky kombinované s konvicí nebo vrstvené šálky. Řešením jsou i klasické háčkované obaly na hrnky, které už ale dnes nejsou moc často k vidění.

Foto: Creative Tops

Nápoj pod konvicí nebo dalším šálkem s teplou tekutinou vydrží déle teplý.

Pokud vás baví technologické vychytávky do domácnosti a jste fandové funkčních objektů, zkuste se seznámit i s chytrým konferenčním stolkem, který slouží i jako lednice a má řadu dalších funkcí.[celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám