Hlavní obsah

Ve Fordu navrhli postýlku pro miminka, která simuluje jízdu autem

Novinky, nes

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Takřka každý rodič ví, jak perným úkolem někdy může být uspání miminka. Celkem rozšířeným trikem je uspávat mrňousky jízdou v autě. Tuto novodobou babskou znalost dotáhli k dokonalosti návrháři automobilky Ford, kteří navrhli dětskou postýlku Max Motor Dreams. Ta ve spolupráci s chytrým mobilním telefonem dokáže miminku simulovat noční jízdu v autě. Se všemi příslušnými vibracemi, zvukovými i světelnými vjemy.

BEZ KOMENTÁŘE: Miminko si v postýlce připadá, jako kdyby jelo v autěVideo: Ford

 
Článek

Podle výzkumů, které cituje britský server Daily Mail, prospí rodiče dětí během jejich prvního roku života v průměru jen něco přes pět hodin denně. To v praxi znamená, že za zmiňované období přijdou přibližně o 44 dní spánku.

Foto: Ford (6x)

Postýlka vypadá na první pohled nenápadně, dokáže však pro mnohé rodiče neskutečné - snadno a jistě uspat miminko. Simuluje mu totiž jízdu autem.

Foto: Ford

Postýlka působí na první pohled celkem všedním dojmem.

„Po mnoha letech rozhovorů s rodiči dobře víme, že maminky a tatínkové novorozenců často zoufale touží třeba po jediné noci nerušeného spánku. Projížďka v rodinném voze sice svede zázraky, ale chudáci rodiče přitom musí zůstat vzhůru a ve střehu,“ říká designér Alejandro López Bravo ze španělského kreativního studia Espada y Santa Cruz, které za návrhem postýlky stojí.

„Postýlka Max Motor Dreams by mohla spoustě lidí usnadnit život.“

Foto: Ford

Miminko se v postýlce uondá stejným způsobem, jako při večerní jízdě autem.

Jinými slovy, aniž by museli rodiče sami vyrazit do ulic města a řídit, postýlka v pohodlí domova simuluje stejný noční výlet se všemi detaily, které dítě ve voze vnímá – slyší zvuk motoru, vnímá míjející pouliční osvětlení a samozřejmě i pravidelné vibrace podložky s občasným drcnutím.

Foto: Ford

Informace o tom, jak vypadá jízda nočním městem získá postýlka díky chytrému telefonu, který majitelé nejprve svezou autem na ukázkové noční jízdě. Ten vše zaznamená a pak předá informace postýlce.

Příslušné „znalosti” o tom, jak taková osvědčená noční jízda vypadá, získává na první pohled nenápadně vyhlížející postýlka prostřednictvím aplikace v mobilním telefonu. Právě s ním rodiče nejprve jednu takovou „ukázkovou” noční jízdu absolvují.

Aplikace si veškeré potřebné podněty nahraje a uloží. Po připojení pak postýlka stejným způsobem vibruje, drncá, reprodukuje stejné zvuky a po jejím obvodu ubíhají ve stejných frekvencích i světla „míjených lamp”.

Foto: Ford

Postýlka je navržena tak, aby simulovala všechny otřesy, které vnímá miminko při jízdě autem.

Postýlku designéři vytvořili pro kampaň Ford of Spain a existuje zatím pouze v jediném plně funkčním exempláři.

Během krátké doby si ovšem získala obrovskou popularitu mezi lidmi, a automobilka proto v reakci na četné dotazy potenciálních zákazníků zvažuje její výrobu ve velkém.

Foto: Ford

Na spodní straně je reproduktor, aby miminko slyšelo i všechny zvuky, na něž je z auta zvyklé.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám