Hlavní obsah

Trendy v povlečení ovládly výrazné vzory a inovativní tkaniny

Právo, Gisela Růžičková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Horké trendy pro rok 2017 představil veletrh bytového textilu Heimtextil, který se konal na začátku roku ve Frankfurtu nad Mohanem. V kurzu je patina, výrazné vzory a osobitost, preferuje se různorodost a nové inovativní způsoby zpracování tkanin.

Foto: Matějovský (4x)

Noblesa a elegance ve výjimečném vzoru Swarowski (895 Kč/1 x 140/200 cm, 1 x 70/90 cm). Elegantní provedení na zip z přírodních materiálů a precizní tisk sladěných tónů tmavě šedé a zlatavé dávají vyniknout celému designu.

Článek

Stále jsou žádané přírodní barvy, odstíny šedé, ale i metalické zpracování. Výrobci kladou důraz na kvalitu materiálu a s renomovanými návrháři vytvářejí kolekce bytového textilu v jednotném výtvarném stylu, jako to mj. na své veletržní expozici předvedla firma Veba, která ke spolupráci přizvala oděvní návrhářku Beátu Rajskou.

Foto: Veba

Přírodní barvy i struktury a geometrické prvky napodobují rostlinnou říši - moderní damaškové povlečení Fall s vytkaným vzorem.

Bavlna

Je skutečnou klasikou mezi lůžkovinami a je stále nejoblíbenější. Je to přírodní materiál, příjemný, vzdušný a dobře odvádí vlhkost. Luxusní bavlna je vyrobena ze 100% bavlněné příze ve vysoké kvalitě, která je navíc zušlechtěna, má vyšší pevnost a delší životnost.

Foto: Tchibo

Žerzejové povlečení, které se nežehlí, je ze 100% biobavlny a ve třech variantách - šedo-bílé, modro-mátově zelené a bílo-korálově červené.

K tisku se používají ekologické reaktivní barvy, jež probarví vlákno do hloubky a tím zaručují krásné zářivé odstíny a barevnou stálost i po mnoha praních. Proti běžné bavlně poskytuje lepší uživatelský komfort.

Krep

Je také ze 100% bavlny, u něj oceňujeme vlastnosti, jako jsou měkkost, pružnost a prodyšnost. Pro tento materiál je charakteristická střídavě hladká a zvrásněná část v pravidelných pruzích, které zajistí oblíbenou nežehlivost.

Luxusní krep je navíc probarven a zušlechtěn tak, že se téměř nemačká, snadno se udržuje a vyniká praktickým moderním vzhledem.

Foto: Matějovský

Luxusní krepové povlečení (795 Kč/1 x 140/200 cm, 1 x 70/90 cm) v provedení kvalitní 100% bavlny v pastelové meruňkové barvě je opatřeno komfortním zipovým uzávěrem. Povlečení se snadno udržuje - nežehlí se.

Flanel

Tento přírodní materiál vyrobený ze 100% bavlny je prodyšný a dobře absorbuje vlhkost. Jeho povrch je speciálně upraven tzv. počesáním na vnější straně látky. Díky jemnému vlasu flanelové povlečení vyniká mimořádnou hebkostí a vysokou hřejivostí. Proto flanel používáme hlavně během chladných měsíců.

Foto: Matějovský

Elegantní povlečení Avon (895 Kč/ 1 x 140/200 cm, 1 x 70/90 cm) dostupné ve variantách krep a flanel de luxe v pastelových tónech přináší jemnou harmonii. Motivem je květinový vzor odlehčený decentními linkami. Povlak i polštář je z každé strany jiný.

Bavlněný satén

Vyrábí se z kvalitní česané 100% bavlněné příze, je mimořádně lehký a jemný na omak, skvěle odvádí vlhkost, je prodyšný. Díky dlouhým jemným vláknům a atlasové vazbě má hustou a pevnou strukturu s přirozeným leskem na lícové straně. Vyniká dlouhou životností. Jde o luxusní zušlechtěný materiál, který je synonymem pro kvalitu, krásu a pohodlí.

Foto: SCANquilt

Nežehlivý Satén Plus (pruhy - ornament 2290 Kč/ 1 x 140/200 cm, 1x 70/90 cm) je vysoce kvalitní hladká atlasová tkanina z dlouhovláknité česané bavlny vytvářející jemný přirozený lesk.

Rozměry povlečení
Standardní velikost: přikrývka 140 x 200 cm, polštář 70 x 90 cm
Prodloužená velikost: přikrývka 140 x 220 cm, polštář 70 x 90 cm
Povlečení do postýlky: přikrývka 90 x 130 cm, polštář 40 x 60 cm
Francouzské povlečení
Standardní velikost: přikrývka 220 x 200 cm nebo 200 x 200, polštář 70 x 90 cm
Prodloužená velikost: přikrývka 240 x 220 cm, polštář 70 x 90 cm
Pozor na atypické rozměry polštářů i přikrývek, mohli bychom být nepříjemně překvapeni, že se přikrývka či polštář do povlečení nevejde nebo jsou menší!

Luxusní bavlněný satén (jersey)

Je utkán z nejjemnější 100% česané bavlněné příze vyrobené z nejkvalitnějších druhů dlouhovláknité mako bavlny. Vyznačuje se neuvěřitelnou měkkostí, hebkostí a přirozeným leskem. Díky vysoké hustotě tkaní má látka pevnou strukturu a dlouhou životnost.

Foto: SCANquilt

Luxusní povlečení Jersey (peří 2390 Kč /1 x 140/ 200 cm, 1 x 70/90 cm) se zapínáním na zip z jemné potištěné pleteniny z dlouhovlákných česaných přízí se během používání nemačká a po vyprání se nežehlí.

Bambusové povlečení

Tká se z jemné příze v atlasové vazbě, která je kombinací česané bavlny (50 %) a bambusových vláken (50 %). Bambusová vlákna mají přirozené antialergické a antibakteriální účinky i výjimečnou schopnost absorbovat vlhkost, proto je povlečení prodyšné, jemné a hebké.

Foto: Veba

Žakárový vzor na damaškovém povlečení Tencel starorůžová (2120 Kč / 1 x 140/200 cm, 1 x 70/90 cm,) z vláken botanického původu, které se vyrábí ekologickým způsobem z dřevní hmoty eukalyptu.

Použitá antipeelingová úprava omezuje žmolkování, látka získá elegantní matný lesk. Kombinací vláken vzniká tzv. počesaný vlasový efekt. Povlečení z tohoto materiálu se snadno udržuje, stačí pouze lehce přežehlit.

Damaškové povlečení

Vyrábí se ze 100% česané bavlny v nejvyšší kvalitě. Výjimečnost damašku je dána použitím speciálních žakárových vytkávacích stavů, vytvářejících jemný reliéfní vzor, kde se střídá lesklá a matná plocha. Tento přepychový přírodní materiál je mimořádně hebký a má přirozený lesk. Vybírat lze z různých motivů v pestré paletě zářivých barev.

Foto: Veba

Damaškové ložní povlečení Bestar Orient (7190 Kč/ 1 x 200/220, 2 x 70/90) z nejjemnějších česaných přízí nabízí příjemný omak a elegantní vzhled. Módní barevnost, konfekční provedení a žakárové vzorování působí decentně a velmi vkusně.

Atlas grádl

Stejně jako damaškové povlečení je vyrobený ze 100% česané bavlny nejvyšší kvality. Pro tuto látku je typický jemný proužek vytkaný speciálními tkalcovskými stavy. Povlečení z tohoto luxusního materiálu je mimořádně hebké, má přirozený lesk a jemnou nadčasovou eleganci.

Foto: Matějovský

Jemný geometrický vzor povlečení Ravena (865 Kč/ 1 x 140/200 cm, 1x 70/90 cm) na první pohled zaujme decentně sladěnými tóny světlé hnědobéžové v texturovaných vlnkách na krémovém podkladu.

Mikrovlákno

Je jemné, hebké a stálobarevné i po několika vypráních. Vyrábí se ze 100% polyesteru. Na dotek připomíná hedvábí, které v létě chladí a v zimě naopak udržuje tělesnou teplotu. Snadno se o něj pečuje, velmi rychle schne a minimálně se mačká. Je vhodné pro alergiky. Krepové povlečení z mikrovlákna se nemusí vůbec žehlit.

Foto: Veba

Nabídka kolekcí bytového textilu v jednotném výtvarném stylu je trendem budoucích let. Kolekci Rose tvoří ložní prádlo, župany, textil do jídelny i koupelny.

Polybavlna

Jde o směsovou tkaninu s 35% podílem bavlny a 65% podílem polyesteru. Mezi největší výhody tohoto materiálu patří lehkost, jemnost a prodyšnost, rychle schne, minimálně se mačká a nemusí se téměř žehlit.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám