Hlavní obsah

Majitel chtěl novou dlažbu v kuchyni, výsledkem je mozaika z mincí

Novinky, tnk

Nadšený třiačtyřicetiletý kutil Matt Giles si ve své kuchyni vytvořil opravdu originální podlahu. Použil 27 tisíc mincí s nominální hodnotou 1 pence. Využil ty, které už měl doma a také ty, které si postupně směnil v bance. S tímto materiálem pak začal vytvářet působivou a vkusnou mozaiku, která dnes krášlí interiér jeho domu.

Foto: Profimedia.cz

Podlaha na první pohled působí všedně, stojí za ní ale hodně mravenčí práce.

Článek

Podlaha by zapadla i do současných trendy interiérů. Právě měď, která podlaze dominuje, je aktuálně hodně žádaným materiálem, který je letošní sezónu v kurzu. Působí příjemným teplým dojmem a skvěle ladí s přírodními materiály, zejména pak se dřevem. [celá zpráva]

Foto: Profimedia.cz

Podlaha barevně ladí s teplými odstíny použitými v kuchyni.

Vytvoření podlahy zabralo šest týdnů tvůrčí práce a celkem jednotvárného skládání mincí k sobě.

Podle serveru Shropshire Star se majitel nejdříve rozhodl položit na podlahu klasickou linoleovou podlahu. Nebyl s ní ale spokojen a tak ji odstranil.

Po diskuzi s manželkou se rozhodli, že nechtějí dřevěnou podlahu, koberec ani plovoucí podlahu a začali proto hledat inspiraci, kterou se staly právě mince. Cílem bylo vytvořit zajímavý povrch, který bude mít nadčasového ducha.

Foto: Profimedia.cz

Mince mají různé odstíny podle stáří.

Server uvádí, že se na pokládce podíleli i přátelé majitele. Nejprve došlo k použití samonivelační směsi, která posloužila k vyrovnání nerovností na podlaze. Pak následovalo samotné lepení mincí na podlahu.

Poté majitelé přetřeli podlahu maltou a odstranili přebytky, které ulpěly na samotných mincích. Nakonec celé dílo zafixovali pomocí epoxidové pryskyřice, kterou zahladili stěrkou.

Foto: Profimedia.cz

Stavba je typickým anglickým domem s klasickou fasádou zrežných cihel.

Podobný typ podlahy působí jako jemná mozaika a skvěle se hodí k mozaikovým obkladům kuchyňské linky nebo k obkladům s motivem cihliček v anglickém stylu a v přírodních teplých barvách.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám