Hlavní obsah

Luxusně zařízené byty v pražské Pařížské ulici se otevřou veřejnosti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Nabídka intenzivního zážitku z prostoru a ukázka toho, že investice od profesionála se vyplatí. Přesně to je důvod vzniku nového projektu SQUAT iD23, který má za cíl seznámit veřejnost s prací českých designérů a zlepšit kvalitu bydlení v České republice. Luxusní byty, navržené v rámci projektu, si budou lidé moci od konce listopadu prohlédnout na prestižní adrese - v Pařížské ulici v Praze.

Luxusně zařízené byty v Pařížské ulici v Praze se otevřou veřejnostiVideo: Novinky

 
Článek

Ve spolupráci s Pražskou správou nemovitostí, ateliéry I.D. Arch, SAD, OOOOX a dalšími designéry a architekty vznikl nový projekt, který se představí veřejnosti již 24. listopadu. Návštěvníci budou mít možnost prohlédnout si práci profesionálních designérů, kteří vybavili pět různých bytů pro pět různých rodin. Výstava končí 22. prosince.

V domě v Pařížské ulici můžete vidět byt inspirovaný Paříží, za kterým stojí architektka Ivanka Kowalski. Byt se skládá z obývacího pokoje s jídelnou a kuchyní, hlavní ložnice, dvou dětských pokojů, domácí tělocvičny a pracovny.

„Snažila jsem se o neokázalý luxus, ležérní eleganci. Vše jsem ladila do odstínu šedé, v kombinaci šedobílého mramoru a šedě mořeného kartáčového dubu,“ popisuje své dílo Kowalski.

Foto: Novinky

Ivanka Kowalski

Druhý byt, jehož součástí je střešní terasa, ke které bylo vybudováno schodiště přes tři patra, má na svědomí architekt Rostislav Černík.

„Zadání bylo, abychom se z tohoto nejluxusnějšího prostoru, velkého a otevřeného, dostali na střešní terasu, která k bytu patří, což byla velká výzva. Museli jsme vybudovat schodiště přes tři patra. Z otevřeného velkého prostoru se stalo něco, co se málokde může takto velkoryse otevřít a zároveň mít i střešní terasu, jsme dvě patra pod ní,“ popsal Černík.

Foto: Novinky

Rostislav Černík

Kromě střešní terasy se skleněným zábradlím a krásným výhledem na Prahu byt obsahuje také kuchyň s jídelním stolem a klidným místem na posezení a pět dalších ložnic, které mají svou vlastní koupelnu s toaletou. Dominantou bytu je obrovský lustr, který krásně osvětluje obývací místnost.

Třetí byt, zařízený pod taktovkou Radky Valové, je v barvách černé, bílé a šedé s akcenty zlaté. V bytě se nacházejí dvě ložnice a pracovna, každý pokoj má vlastní koupelnu. Největší dominantou je obývací pokoj.

Foto: Novinky

Radka Valová

„Obývací pokoj je poměrně velký, přes celou polovinu domu, s velkou kuchyní vhodnou pro vaření. Je koncipována tak, aby ji bylo možné zavřít, zároveň ale také nechat pootevřenou, aby byla praktická pro každého kuchaře,“ vysvětluje Valová.

Pokoj plný kol

O netradiční pojetí se postaral architekt Jerry Koza. Podle něj je největším luxusem mít čas na svoje koníčky, a proto je celý byt zařízen v tématu cyklistika. Jedno křídlo je věnováno dětem, obsahuje hernu s pokojíčkem a ložnicí, druhé křídlo sestává z obývacího pokoje a kuchyně. Byt je obohacen o mnoho dekorací s cyklistickými motivy.

„Jednu ložnici jsme předělali na garáž kol. V celém bytě se nachází asi sedm kol. Kromě garáže s dílničkou jsme předělali jednu koupelnu na mytí na kola. Na jedné straně je pracovna, kde je kolo na válcích, v ložnici je opět kolo,“ popisuje Koza.

Foto: Novinky

Jerry Koza

Pátý, podkrovní byt se střešní terasou a dvěma podlažími měla na starosti Lenka Míková.

„Ve srovnání s ostatními je tento byt spíše intimní, tak jsem pojímala i ložnici ve spodním patře, stejně tak obývací pokoj. Jsou zde nižší stropy a útulnější atmosféra. Snažila jsem se byt zařídit hodně osobním způsobem,“ řekla.

Ve spodním patře se nacházejí ložnice, každá se svou koupelnou. Na jedné straně je ložnice pro hosty s velkou koupelnou, na straně druhé pracovna, dětský pokoj a hlavní ložnice s výhledem na Staré Město.

V horním patře je obývací pokoj propojený s kuchyňským a jídelním koutem. Z obýváku se vchází na terasu, která nabízí klidné posezení – mix židlí, houpací křeslo a krb s plynovým topeništěm.

Foto: Novinky

Lenka Míková

To vše si můžete prohlédnout na vlastní oči od 24. listopadu do 22. prosince v Pařížské ulici. Dopoledne se zde budou konat workshopy, odpoledne komentované prohlídky. Večer je možná rezervace prostoru pro firemní večírek či přátelské posezení.

„Zhostili jsme se jak vizuálního konceptu, tak celkové komunikační strategie, opřené o digitál. Stejně jako architekti i my jsme neměli téměř žádné limity, ani finanční, protože projekt bereme za svůj,” popsal Štěpán Kleník z agentury Brainz, která měla na starosti vizuální koncept projektu.

Reklama

Výběr článků

Načítám