Pro návrh je především charakteristické zakomponování velkého množství zeleně do vzhledu staveb. Koneckonců, nic jiného ani u díla čínských architektů pracujících pod vedením Ma Jen-sunga, jenž rád tvoří podle principů starého čínského umění Šan-šuej, nelze očekávat.

Spodní část budovy, označovaná jako pódium, má převážně prosté lineární tvary, nad ní se ale již zdvihá útvar plný jakoby spontánně se vlnících křivek, z nichž ani jedna nemá stejný tvar jako druhá.

Žádná z teras nemá stejný tavr jako ostatní.

Žádná z teras nemá stejný tvar jako ostatní.

Bohatě prosklenou fasádu betonové stavby rozdělují do jednotlivých pater rozličně tvarované přesahy teras a balkónů, jež tu místnosti pod sebou zastiňují, tu naopak ponechávají volný přístup světla do interiéru.

Více než cokoli jiného tak dům z dálky připomíná hromádku plochých oblázků naskládaných na sebe.

Terasy a balkóny lemující všechna podlaží plánují architekti nechat osázet spoustou zeleně.

Terasy a balkóny lemující všechna podlaží plánují architekti osázet spoustou zeleně.

Každé z horních podlaží je o něco málo užší než to pod ním, takže se objekt směrem vzhůru mírně zužuje. Díky tomu zeleň zasázená na jednotlivé terasy bude mít dostatek světla i prostoru, kam růst.

Obyvatelé nejvyšších podlaží budou mít nádherný výhled do okolí, ale i na paříž a Eiffelovu věž.

Obyvatelé nejvyšších podlaží budou mít nádherný výhled do okolí, na Paříž i Eiffelovu věž.

V souvislosti s bezprostředně sousedícím parkem se téměř stírá hranice mezi zónou, kde bydlí lidé, a kde začíná příroda. Jednotlivé elementy v domě se vzájemně prolínají.

Stavba se od okolních budov bude hned na první pohled lišit oblými elegantními křivkami.

Stavba se od okolních budov bude hned na první pohled lišit oblými elegantními křivkami.

Obyvatelé nejvyšších pater třináctipodlažní budovy se budou moci těšit nejenom z nádherného výhledu do okolí, ale uvidí i na Eiffelovu věž.

Naopak, spodní patra jsou navržena tak, aby hladce splynula s plánovanou okolní zástavbou a umožnila poklidné propojení s místní infrastrukturou, jako je například přístup na metro, k obchodům, mateřské škole a dalším důležitým místním zařízením.

Spodní část domu umožní jeho obyvatelům snadno propojení s místní infrastrukturou a službami.

Spodní část domu umožní jeho obyvatelům snadné propojení s místní infrastrukturou a službami.

Stavba, na jejímž projektu čínští architekti spolupracovali i s místními kolegy ze studia Accueil - Biecher Architectes, vyroste na ploše 1033 čtverečních metrů, nabídne 6600 čtverečních metrů plochy. Dokončena by měla být v roce 2018.

Její projekt vzešel jako vítěz veřejné architektonické soutěže, kterou město nad Seinou v minulých letech vypsalo.

PLánek zasazení stavby do okolí

Plánek zasazení stavby do okolí