Hlavní obsah

Kování do ložnice pro lepší přehled i pohodlí

Právo, Karolina Černá

Polohovací kování není na první pohled viditelné, ale poskytuje relaxační službu. Viditelné kování v podobě organizérů nám zase dopřeje rychlý přehled o uložených věcech.

Foto: NADOP (4x)

Držák na kalhoty a kravaty. Cena 2500 Kč

Článek

Zejména v menších bytech, v nichž se obývací pokoj snoubí s ložnicí, se vyplatí investovat do pohovky s polohovatelnými díly a skříní s chytrými organizéry.

Skryté kování

Posuvné kolejnicové pojezdy i skládací dveře skříní by se měly otevírat lehce a plynule. Skříně mají kvůli pohodlí plynulé výsuvy a ekonomické organizéry.

Foto: BLUM

Spodní vedení Movento je určeno zásuvkám nebo policovým výsuvům, které jsou dobře použitelné v obývacím a ložnicovém nábytku.

To platí také pro zásuvky. Jedním dotykem otevřeme zásuvky s pružinovým, elektromechanickým nebo hydraulickým mechanismem.

Zavíráme je zatlačením. Extra tiché dovírání pak umožňují integrované hydraulické nebo vzduchové tlumiče.

Foto: BLUM

Výsuv vyniká stabilitou, synchronizovaným pohybem pojezdu, extrémně nízkými hodnotami svěšování, což je velice oceňováno u výsuvů těsně nad podlahou. Cena spodního vedení podle provedení 800–1200 Kč bez DPH.

Foto: HETTICH

Plynulý tah při otevírání skládacích dveří zajistí kvalitní závěsy.

Polohovací kování

Při výběru polohovací pohovky, případně křesla dáváme pozor, aby nám vyhovovala tvrdost jednotlivých dílů, jejich rozměry a především kvalita kování, jehož cena bývá zahrnuta v ceně pohovky.

Foto: HETTICH

Čalouněný a ložnicový nábytek může mít díky polohovacímu kování mnoho podob. Z rovného lůžka snadno vytvoříme pohodlnou pohovku s opěrkami nohou i zad.

Zajímáme se proto o funkčnost a materiál, z něhož je kování vyrobeno. Funkční části kování pro jeho delší životnost mažeme vazelínou, technickým mazivem WD 40 nebo přípravkem doporučeným výrobcem.

Foto: HETTICH

U polohovacího křesla je důležité kvalitní kování, protože ho často nastavujeme podle odlišných potřeb.

Drátěný program

Výhodou tzv. drátěných programů ve skříních a zásuvkách je pestrost možností ukládání oděvů i doplňků.

Foto: NADOP

Sklopná šatní tyč – pantograf. Cena 7200 Kč

Drátěné koše jsou ideální pro uložení ručníků, utěrek. Pro kravaty, šátky existují vhodné výsuvy, výsuvné rámy jsou nejlepší pro kalhoty. Skříně s menší hloubkou mívají sklopné tyče, tzv. pantografy.

Foto: NADOP

Výsuvná police, cena 2500 Kč

Foto: NADOP

Kovové organizéry, cena 900 Kč

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám