Hlavní obsah

Moderní televizní stěna zajímavě promění vzhled obývacího pokoje

Právo, Gisela Růžičková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Masivním dřevotřískovým stěnám odzvonilo již před dvaceti lety. Chceme mít obývací pokoj vzdušný, nepřeplácaný a pokud možno designově zajímavý. Kam ale umístíme dnes již nepostradatelnou televizi?

Foto: NADOP (2x)

Moderní obývací stěna Torino zaujme jednoduchými rovnými liniemi, moderním designem a bezúchytkovým otvíráním. Materiálem je kvalitní laminovaná dřevotřísková deska.

Článek

Klasický televizní stolek má své výhody v jednoduchosti a nízké pořizovací ceně, ale velmi rychle se okouká. Navíc neschová množství kabelů a drátů, které propojují televizní techniku.

Foto: KIKA

Obývací stěna Loop (8990 Kč), korpus: dub Sonoma, přední plochy: hnědá barva, materiál MDF ve vysokém lesku: regál s 1 skleněnými a 2 dřevěnými dveřmi, TV-stolek se 2 zásuvkami, závěsná vitrína, š/v/h: 275x202x54 cm.

Nový přehrávač DVD nebo zesilovač reproduktorů pak není kam umístit a stejně musíme kupovat stolek nový.

Komfortní řešení

Dobře vymyšlená televizní stěna umožní zavěšení televize na zeď a zároveň schová nevzhledné kabely. S televizní stěnou se dá zkombinovat úložný prostor na CD, DVD či knihy, které chceme mít po ruce.

Do stěny je možné přidat také poličky na dekorace či květiny. Mnohé stěny jsou kotveny speciálním kováním s velkou nosností, která zajistí naprostou bezpečnost.

Foto: IKEA

BESTA televizní sestava, černohnědá (6790 Kč). Sestavená ze skříněk, které si lze poskládat podle vlastního návrhu.

Stěny se dají vyrobit v dekoru dřeva, kamene nebo si můžeme vybrat jiný vzor. Takový prvek vnese do pokoje svěží nádech, velmi jej ozvláštní a zútulní.

Televizní stěnu lze doplnit o světelné efekty úsporným LED osvětlením, zabudovaným do soklu, dovnitř skříněk nebo za obrys stěny.

Foto: NADOP

Obývací sestava Grádo v kombinaci exotické dýhy východoindického palisandru a bílého laku ve vysokém lesku. Jedinečnou se stává díky zakulacenému provedení skříněk i televizní desky.

Tenký plát zvoleného materiálu navíc nezabere, až na malé úložné prostory, téměř žádné místo, a tak rozhodně nezmenší celkový prostor.

Na výběr máme mnoho materiálů jako masiv, dýhu, sklo, kámen nebo umělý kámen s různou povrchovou úpravou (strukturovaná, hladká, v lesku či matu).

Foto: KIKA

Obývací stěna Tiko (6190 Kč), v dekoru třešeň Hamilton, skládá se z: TV stolku, 2 nástěnných polic, vitríny včetně osvětlení a komody, š/v/h: 258x182x35-50 cm.

Vzhled stěny se dá sjednotit např. s dekorem ostatního nábytku v místnosti, s podlahovou krytinou nebo s povrchem kuchyňské linky.

Prostory vypadají celistvě a vytvářejí příjemné prostředí, kde s chutí prožijeme nejen spoustu filmových příběhů, ale i chvil, kdy je televize vypnutá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám