Hlavní obsah

Doplňky do kuchyně s tabulkami, na které můžete psát křídou

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letos jsou v kurzu nádoby a dózy s tabulkami, na které můžete křídou napsat, co se v nich nachází. Jejich výhodou je, že je tabulka lehce přepsatelná a na kořenkách nebo dózách tak nemusíte přelepovat štítky. Tabulky tak pomohou udržet si v domácnosti pořádek a perfektní přehled.

Foto: Novinky

Nápisy na stylových dózách můžete podle libovůle měnit a doplnit je i poznámkami o době spotřeby.

Článek

Interiérové kousky s tabulkami jsou aktuálně hodně populární a trendy. Vybírejte je v uměřeném minimalistickém stylu, což zaručí, že zapadnou skoro do každé kuchyně. Nejlépe ale vyniknou v interiérech zařízených v severském, městském nebo industriálním stylu.

Foto: Asa Selection

Na hrneček z kolekce Memo můžete psát milostné vzkazy a připomínky.

Pokud už doma své dózy máte a nechcete je měnit, můžete si na ně jen pořídit tabulkové štítky. Když se obsah dóz změní, nebudete muset štítek hned přelepovat, stačí ho jen přepsat.

Foto: Ginger Ray, Spin Collective

Tabulky pomohou udržet v domácnosti pořádek a přehled nad obsahem dóz. Samplepy s tabulí ve tvaru hrnců umožní stylové psaní denního menu a dodají domácímu prostředí punc profesionální kuchyně.

Pro popisky doplňků s tabulkami jsou vhodnější užší křídy s obalem. Ten ochrání ruce před znečištěním křídou, které by bylo během přípravy pokrmů rozhodně nežádoucí.

Foto: Asa Selection

V kuchyni uplatníte i květináče s tabulkami pro popis bylinek, ve kterých se pak vyzná i naprostý amatér.

Do domácnosti zapadnou i tabulky ze surovější černé břidlice, které jsou dnes také módní. Používají se hlavně pro servírování suši nebo jako krájecí prkénko a servírovací tác na francouzské a holandské sýry.

Prkénka z břidlicového kamene se hodí i pro servírování bio potravin. Zvýrazní totiž jejich přirozenost a kvalitu.

Foto: Novinky

Popsatelné břidlicové tabulky oceníte při popisování koření, jednohubek a třeba i při servírování různých druhů sýrů, jejichž názvy jsou těžko zapamatovatelné.

Děti ocení tabulky ve tvaru různých zvířat, které mohou používat jako klasické tabule a učit se na nich počítat a psát. Samolepy je možné umístit na očištěné zdi a později celkem bezproblémově sejmout.

Hodí se ale třeba i nad kuchyňskou linku nebo na lednici. Na tabuli tak můžete třeba psát, co v domácnosti aktuálně chybí, a mít to stále na očích.

Foto: Maiden, Oscar & Eve

V kucyhni oceníte i popsatelnou kasičku na drobné nákupy nebo hravé samolepy.

Pokud budete chtít kuchyň v budoucnu barevně sladit prostřednictvím doplňků, můžete tabulky popsat barevnou křídou, která bude ladit s ostatními detaily. Interiéru tak dodáte na živosti a zajímavosti.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám