Hlavní obsah

Odměrky na špagety mohou mít i moderní a hravé tvary

Novinky, tnk

Kuchyňské doplňky už dnes nemusí být jen nudnými předměty, u kterých je na první pohled jasné, k čemu jsou určeny. Důkazem toho jsou i netradiční odměrky na špagety umožňující přesně určit velikost jednotlivých porcí.

Foto: Profimedia.cz

Odměrku si díky nevšedním symbolům oblíbí i děti.

Článek

Nevšední kuchyňské pomůcky mají přesně zadat, kolik špaget dát vařit, aby se všichni dosyta najedli, a přitom nezbyly těstoviny navíc. S nápaditým vzorem odměrky na špagety přišel islandský designér Stefán Pétur Sólveigarson.

Pokud vaříte jen pro sebe, stačí v odměrce zaplnit symbol jednoho normálního panáčka, pro dítě pak volíte menší postavičku. Pokud ale připravujete porci pro čtyřčlennou rodinu, jednoduše vyplníte těstovinami tvar koně a máte požadované množství.

Foto: Profimedia.cz

Na odměrce je možné nastavit i koňskou dávku, která postačí pro větší rodinu.

Ti, kteří v kuchyni potřebují šetřit místo, jistě ocení odměrky, které mají více funkcí. Mohou sloužit jako naběračka na těstoviny (s okem uprostřed na odměření porce těstovin) nebo jako podložka pod horký hrnec.

Foto: Konstantin Slawinski

Praktickou odměrku pro 1 až 4 osoby je možné využít i jako podložku pod hrnec.

Za pozornost stojí i dóza na špagety od izraelských designérů Oriho Saidiho a Daniela Gassnera. Ta poslouží jako hračka dětem i jako odměrka na oblíbené těstoviny.

Foto: Ototo

Nádoba a odměrka na špagety v jednom od designérů Oriho Saidiho a Daniela Gassnera.

Zajímavou pomůckou je i odměrka připomínající klasickou clonu fotoaparátu. Ta ale tentokrát nevpouští světlo, ale jen předem určenou porci špaget.

Foto: Josph Joseph

Odměrka Joseph Joseph zase připomíná clonu fotoaparátu a vynikne v barevnějších kuchyních.

Pokud máte rádi klasičtější styl a nepotrpíte si na výstřednosti, vsaďte na standardní  odměrky, které jsou designově uměřené. Nebudou tak narušovat čistý styl zařízení kuchyně.

Foto: Rösle, Küchenprofi

Odměrky na špagety z nerezové oceli je možné zavěsit na stěnu, hodí se do minimalističtějších kuchyní.

Vaření těstovin je v Česku čím dál tím populárnější. Svědčí o tom i široká nabídka hrnců vytvořených speciálně na těstoviny. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Chytří pomocníci zkrátí přípravu pokrmů

Rčení, že čas jsou peníze, platí v dnešní uspěchané době dvojnásob. Proto určitě oceníme, když nám jde práce v kuchyni pěkně od ruky a hlavně netrvá dlouho. To...

Výběr článků

Načítám