Hlavní obsah

Moderní vestavné spotřebiče nabízejí elegantní design i špičkové technologie

Právo, Gisela Růžičková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dáváme-li přednost jednoduchému vzhledu, snadnému použití, výkonu a úsporám energie, zaměříme se při vybavování nové kuchyně na vestavné spotřebiče.

Foto: MIELE

Nová řada vestavných spotřebičů Generace 6000 klade důraz na vyšší komfort, intuitivnost a především snadnost přípravy pokrmů.

Článek

Máme-li navíc kuchyň menších rozměrů, pak právě nás by měly tyto spotřebiče, s nimiž ušetříme i spoustu místa, oslovit. A jaká bílá technika nám usnadní život v kuchyni? Především pečící trouba i mikrovlnka, varná deska, také digestoř, chladnička i myčka nádobí.

Foto: WHIRLPOOL

Samostatná pyrolytická trouba AKZM 660 IX (24 990 Kč) je vybavena technologií 6. smysl. Díky senzorům, které sledují průběh úpravy jídla, zaručuje dokonalou přípravu pokrmů. Trouba tak šetří čas i spotřebovanou energii.

Při výběru spotřebičů také zvážíme, jak často a pro kolik osob budeme vařit. Výhodou je, že všechny spojují nadčasový design, moderní technologie, maximální funkčnost a energeticky úsporný provoz.

Trouby moderní i rustikální

V moderních troubách – moderního i rustikálního vzhledu – vybavených např. 6. smyslem, připravíme pokrm pouhým stisknutím tlačítka.

Pečení je jednoduché díky nabídce desítek přednastavených receptů, které zaručí výborný výsledek pečení.

Foto: AEG

Ostrůvkový odsavač kuchyňských par X59143MD0 (14 990 Kč) v šířce 90/60 cm, s elektronickým ovládáním tlačítky, lze používat jak v režimu odsávání, tak recirkulace, je vybaven ukazatelem nasycenosti tukového i uhlíkového filtru.

Pečící trouba s touto technologií průběžně zaznamenává teplo i v pokrmu a přizpůsobuje tomu průběh pečení.

Takové trouby ušetří 20 % energie a čtvrtinu času proti klasické troubě.

Multifunkční mikrovlnky

Mikrovlnné trouby jsou součástí skoro každé moderní kuchyně, protože nám usnadňují přípravu pokrmů. Ohřejeme v nich nejen hotové, ale i zmrazené nebo chlazené potraviny. Některé zapékají pokrmy dokřupava nebo připraví zdravé jídlo v páře.

Foto: BAUKNECHT

Vestavná multifunkční mikrovlnná trouba EMCHD 8145 SW (20 990 Kč) z designové řady BlackLine dokáže nejen rozmrazovat a ohřívat jídlo, ale nabízí také

Flexibilní varné desky

Také varné desky s moderními technologiemi ušetří až pětinu energie. Jak? Odebírají pouze tolik energie, kolik potřebují v průběhu vaření.

Tak třeba zvolí automaticky ideální stupeň k uvedení vody do varu a signalizují jeho dosažení. Poté sníží výkon, kvůli dosažení maximálních úspor energie.

Foto: GORENJE

Nová generace indukčních varných desek SuperPower dává vaření novou dimenzi, rychle připraví chutné a zdravé jídlo a navíc se stane ozdobou kuchyně.

Varné desky s indukční technologií ušetří až 40 % nákladů na energii, potřebují k vaření i k chladnutí mnohem kratší čas, jsou energeticky efektivnější a bezpečné.

Digestoř je důležitý pomocník

Odsavače par nové generace likvidují nečistoty podle aktuální potřeby, čímž spotřebují méně energie. Poznají, kdy páru odsávat. Zabudované senzory detekují nečistoty a automaticky nastaví výkon odsávání pro optimální kvalitu vzduchu.

Foto: ELECTROLUX

Ostrůvkový odsavač EFL10550DX (29 990 Kč) je profesionální výkonné řešení, které udrží vzduch v kuchyni čerstvý a čistý, je vybaven moderním halogenovým osvětlením, takže máte vždy přehled nad stavem připravovaného jídla pod ním.

Myčky s užitečnými funkcemi

Foto: SIEMENS

Vestavná myčka nádobí SN56N594EU, 60 cm (28 490 Kč) má kapacitu 14 jídelních sad, třídu spotřeby energie A++ a mimo jiné i 6 programů: intenzivní 70 °C, auto 45–65 °C, Eco 50 °C, jemný 40 °C, rychlý 45 °C, předmytí.

Myčky s novou technologií poskytují maximální mycí výkon s vynaložením minimálního úsilí. Přizpůsobí množství vody, teplotu a čas zašpiněnému nádobí. Ty, které jsou vybaveny funkcí Power Clean, navíc vyčistí velké nádobí bez nutnosti mytí před vložením do myčky. Takové myčky ušetří až polovinu spotřeby vody, času i energie.

Foto: FAGOR

Plně vestavná elektronická myčka LVF74IT (14 990 Kč) na 14 sad nádobí je vybavena horní dělenou zásuvkou na příbory, má 7 programů, je zařazena do energetické třídy A++.

Chladničky uchovají čerstvé potraviny

Chladničky vybavené nejnovějšími technologiemi uchovají potraviny mnohem déle čerstvé díky aktivní kontrole vlhkosti a teploty.

Při koupi chladniček také dbáme na zařazení přístroje do příslušné energetické třídy, která vypovídá o spotřebě energie. Například chladničky s označením A++ ušetří až o 30 % energie více než chladničky v energetické třídě A+.

Foto: BOSCH

Vestavná kombinace chladnička/mraznička KIS 86AD40 (35 990 Kč) je komfortní a bezpečná, vybavená mnoha funkcemi v obou částech, je zařazena do třídy spotřeby energie A+++ a má celkový užitný objem 262 litrů.

Chladničky s beznámrazovým systémem No Frost zase zajistí optimální množství chladu v celém prostoru díky pravidelné cirkulaci vzduchu.

Dnešní chladničky si poradí i s nedostatkem místa, na výběr jsou chladničky s větším objemem litrů.

Foto: ZANUSSI

Vestavná pyrolytická trouba ZOP37902XK (15 115 Kč) s vnitřním objem 74 l v barvě nerez oceli a úprava proti otiskům s mnoha funkcemi a způsoby ohřevu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám