Zmiňovaný objekt se nalézá v Belgii, a protože jeho majitelé touží po naprostém soukromí, slíbilo studio prezentovat pouze snímky z jeho interiéru. Záměrem renovace stavby bylo prosvětlit ji a vytvořit dostatečně velký prostor pro výstavu obrazů a loveckých trofejí.

Díky loftovému řešení vznikla na jedné ze stěn dostatečně velká a ze všech stran dobře viditelná plocha pro sbírku paroží.

Díky loftovému řešení vznikla na jedné ze stěn dostatečně velká a ze všech stran dobře viditelná plocha pro sbírku paroží.

FOTO: Christian van der Kooy

Čistý bílý design je charakteristický pro celou renovovanou část interiéru. Dává dobře vyniknout uměleckým sbírkám.

Čistý bílý design je charakteristický pro celou renovovanou část interiéru. Dává dobře vyniknout uměleckým sbírkám.

FOTO: Christian van der Kooy

Vstupním prostorám dominuje medvědí kůže rozestřená po podlaze.

Vstupním prostorám dominuje medvědí kůže rozestřená po podlaze.

FOTO: Christian van der Kooy

Podstatou renovace a rozšíření domu byla proměna dvou podlaží na centrální atrium. Tím architekt získal čistě bílou stěnu o výšce dvou poschodí, z níž vytvořil výstavní plochu. K ní má nyní mnohem lepší přístup denní světlo a navíc, díky novému, loftovému uspořádání interiéru, je na sbírky dobře vidět ze všech míst.

Ústředním prvkem atria je dřevěné schodiště se skleněnou balustrádou.

Ústředním prvkem atria je dřevěné schodiště se skleněnou balustrádou.

FOTO: Christian van der Kooy

Lovecké trofeje v moderním interiéru rodinného domu.

Lovecké trofeje v moderním interiéru rodinného domu.

FOTO: Christian van der Kooy

Nově vzniklý interiér je prosvětelnější.

Nově vzniklý interiér je prosvětlenější.

FOTO: Christian van der Kooy

Původní schodiště nahradilo samostatně stojící doplněné balustrádou z čistého skla, takže ani při cestě po něm nic nebrání výhledu na trofeje. Od vstupních prostor, kde návštěvníky uvítá medvědí kůže rozestřená po podlaze, jsou schody odděleny stěnou z matného skla. Zatímco přízemí slouží k přijímání návštěv, první patro je vyhrazeno pro soukromý život rodiny. Nalézá se zde obývací pokoj a ložnice obyvatel domu.

Půdorys nového uspořádání

Půdorys nového uspořádání

FOTO: Barcode Architects

Nákres renovovaných částí domu.

Nákres renovovaných částí domu.

FOTO: Barcode Architects