Hlavní obsah

Rodinný dům Classic představuje skutečnou kvalitu prověřenou lety

Novinky, nes

Vítězem soutěže Dům roku 2013 v kategorii typové domy se letos už potřetí stal nízkoenergetický rodinný dům Classic společnosti Canaba. V tomto roce se ovšem pyšní i titulem absolutního vítěze, neboť největší oblibu čtenářů ze všech zúčastněných projektů si vysloužil právě on.

Foto: Canaba

Rodinný domek Classic v rustikálním provedení

Článek

Classic představuje skutečnou klasiku mezi rodinnými domky. Na trhu je - s pochopitelnými obměnami a vylepšeními - už dvaadvacet let a jeho základní charakter zůstává stále stejný.

Zvenčí vás potěší vyloženě kompaktními rozměry. Je vystavěn na jednoduchém půdorysu ve tvaru obdélníku o obsahu 90m2. Po vstupu budete naopak překvapeni bohatostí vnitřního prostoru. Vždyť celková podlahová plocha domu může poskytovat až 194 m2. Vaše rodina tak na velice malé zastavěné výměře může obývat minimálně sedm místností, a přitom nepotřebujete kupovat zbytečně velký pozemek.

Foto: Canaba

Kuchyně propojená s jídelnou

Prosvětlený arkýř v přízemí dodává domu nejen jeho klasickou podobu, ale také umožňuje harmonické propojení jídelny s kuchyní.

Atraktivní cena

Zodpovědně vyřešený exteriér domu a dokonalé vnitřní dispozice jsou v souladu s velmi atraktivní cenou, která zpřístupňuje bydlení ve vlastním domě i mladým rodinám. V provedení na klíč pořídíte dům Classic od 2,7 miliónu korun bez DPH. S dalšími úsporami počítejte při jeho užívání, a to především díky nízkým nákladům na vytápění.

Vnitřní uspořádání

Zvenčí působí dům velmi klidným dojmem. Jeho nadstandardní vnitřní prostor pak spolu s praktičností dispozic budete vnímat doslova na každém kroku. Žádná hluchá místa, žádný zbytečný prostor, každý centimetr plochy je důkladně promyšlen a beze zbytku využit.

Foto: Canaba

Obývák je propojen s jídelnou a kuchyní.

Již při vstupu oceníte integrované zádveří domu, které přirozeně odděluje vnitřní prostředí od vnějšího. Ze zádveří vstoupíte skrze centrální halu do rozlehlého obývacího pokoje, který je komunikačně propojen s kuchyní a jídelnou umístěnou v prosvětleném arkýři.

Z obývacího pokoje lze vyjít skrze francouzské dveře přímo na terasu. S obývacím pokojem sousedí pracovna, využitelná i jako pokoj pro hosty. V přízemí naleznete i toaletu a praktickou hobby místnost, která může sloužit jako prádelna, dílna nebo pracovna.

Foto: Canaba

Ložnice, naproti níž se nalézá šatna, nabízí dostatek prostoru k odpočinku.

Po dvouramenném schodišti vystoupáte na horní galerii, z níž vejdete přímo do ložnice a dvou dětských pokojů. Oba prosvětluje originální lichoběžníkový vikýř. Z pokojů vyjdete na balkón. Šatna se nachází naproti ložnici. V patře najdete i relaxační centrum, koupelnu, kde má místo velká rohová vana, dvojumyvadlo, toaleta, bidet, eventuálně na přání i sprchový kout.

Z horního patra vede přístup na velkou půdu, kterou oceníte především jako místo k uskladnění sezónních potřeb.

Foto: Canaba

V patře se kromě ložnice nalézají dva pokoje.

Každému podle jeho vkusu

Architekti počítali s individuálními představami budoucích majitelů, a tak nezapomněli na možnosti, jak změnit či rozšířit vybavení domu - různé řešení dispozic, vikýřů, balkónu, terasy, připojení garáže či stání atd. Na výběr máte jak moderní, tak rustikální provedení domu, nově dokonce i bungalov.

Foto: Canaba

Za dvaadvacet let, co jej společnost Canaba nabízí, prošel rodinný dům Classic různými vylepšeními a úpravami.

Ať už plánujete výstavbu svého rodinného domu nebo o ní zatím jen sníte, můžete se zkusit inspirovat při návštěvě vzorového domu Classic. Společnost Canaba připravuje otevření nové, již osmé generace tohoto rodinného domu v Nehvizdech u Prahy. Pro veřejnost jej plánuje otevřít letos v létě.

Reklama

Související články

Velký dům za malou cenu

Není náhodou, že se rodinný dům Uno stal letos vítězem soutěže TOP Dům 2013 v kategorii Mimořádně dostupný dům. Měl k tomu všechny předpoklady: cena na klíč ve...

Dřevostavba, která jde s dobou

Být pánem vlastního kousku země je přáním snad každého zájemce o individuální výstavbu. Typový dům Terra takovou možnost nabízí. A nejen díky svému názvu,...

Výběr článků

Načítám