Hlavní obsah

Velký dům za malou cenu

Novinky, nes

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Není náhodou, že se rodinný dům Uno stal letos vítězem soutěže TOP Dům 2013 v kategorii Mimořádně dostupný dům. Měl k tomu všechny předpoklady: cena na klíč ve variantě Start činí necelých 1,55 miliónu Kč bez DPH a důmyslně navržený půdorys dovoluje zastavět pouhých 55 m2 pozemku. Přitom podlahová plocha dosahuje až 100 m2.

Foto: Canaba

Projekt domku počítá s tím, že si jej každý majitel bude chtít upravit k obrazu svému. Prvky, kterými lze stavbu ozvláštnit, jsou například okenice, balkón, různé varianty barevného provedení atd.

Článek

Domek disponuje pěti obytnými místnostmi, dvěma koupelnami, komorou a spoustou skladovacích prostor. Každý metr čtvereční je dokonale využit, a dům tak může pohodlně užívat čtyřčlenná i pětičlenná rodina.

Foto: Canaba

Kuchyň, propojená s obývákem, nabízí hospodyňkám dostatek příležitostí, aby při jejím zařizování projevily svého tvůrčího ducha

Vstupní hala zaujme spoustou úložného místa ukrytého pod schody. Toaleta v prvním patře je praktickým prvkem, který ocení většina návštěv. Je dostatečně prostorná pro eventuální doplnění sprchovým koutem. Sousední komora může fungovat buď jako šatna, anebo jako spíž pro přilehlou kuchyň.

Foto: Canaba

Obývací pokoj je přirozeným centrem domácího dění. Zde se může rodina scházet ke společnému jídlu i k posezení u kamen, či krbu za dlouhých zimních večerů.

Z haly vede vstup do prosvětleného obývacího pokoje, jenž je propojen s kuchyní. Existuje nespočet možností, jak bude kuchyně ve finále vypadat, což nepochybně ocení každá hospodyňka, v níž dřímá kreativní duch.

Velkorysý prostor v přízemí domu je jako stvořený pro rodinná setkávání u velkého jídelního stolu. Přitom v obývacím pokoji zůstává stále ještě dost místa nejen pro rohovou sedačku, ale i pro krb nebo krbová kamna, jež nádherně podmalují atmosféru dlouhých zimních večerů.

Horní patro jako zóna klidu

Do prvního patra se přichází po schodišti ze vstupní haly. Je pojato jako tzv. klidová část domu. Slouží především pro relaxaci a odpočinek. V odpovídajícím duchu je navržena i druhá koupelna, kam se pohodlně vejde rohová vana, dvě umyvadla, toaleta i s bidetem a stále ještě zbývá místo pro další úložný prostor.

V horním patře se nalézají dva prostorné dětské pokoje a velká prosvětlená ložnice. Nad galerií je chytře situovaný vstup do podkroví, jež nabízí další možnosti využití.

Foto: Canaba

Ložnice, situovaná do horního, klidového patra, je dostatečně prosvětlená i prostorná.

Na venkov i do města

Rodinný dům Uno je produktem nadčasového architektonického řešení, díky čemuž bude působit stylově i za několik desetiletí. Je navržen tak, aby hezky splynul s městskou zástavbou a vypadal vkusně i na venkově nebo v chráněných krajinných oblastech.

Z každého domku si majitelé mohou vytvořit naprostý unikát, a to díky výběru z množství prvků vnějších i vnitřních dispozičních změn. Kdo upřednostňuje rustikální styl, může volit dřevěný obklad, do města zase lépe zapadne lícová cihla. Dům lze zkrášlit okenicemi, vylepšit balkónem atd. Samozřejmostí je garáž, dvojgaráž anebo jen kryté parkovací stání.

Foto: Canaba

Samozřejmostí je parkovací místo. Kromě garáže, či dvojgaráže to může být i jen kryté stání.

Uno se řadí do kategorie nízkoenergetických rodinných domů a náklady na jeho vytápění nepřesahují 1000 Kč měsíčně. Doba výstavby je kratší než tři měsíce. Pro zájemce o osobní prohlídku je připraven vzorový dům ve Veleni u Prahy. Na konec jara společnost Canaba plánuje otevření druhého vzorového domu v Brně Přízřenicích.

Reklama

Výběr článků

Načítám