Hlavní obsah

Dům proslulý díky hororu Noční můra v Elm Street se změnil v bydlení snů

Novinky, nes

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Patrně málokterého diváka při sledování hororu Noční můra v Elm Street napadlo, že by právě v tomto domě chtěl bydlet. Angie Hillová však nic nedala na jeho filmovou minulost a v roce 2008 objekt koupila. Nyní jej po masivní rekonstrukci prodala za 2,1 miliónu dolarů, tedy zhruba 41,6 miliónu korun.

BEZ KOMENTÁŘE: Slavný strašidelný dům z filmu Noční můra v Elm Street se prodal za 2,1 miliónu dolarů

 
Článek

Dům, který se díky snímku z 80. let stal jedním z nejznámějších v Los Angeles, se ve skutečnosti nachází v ulici North Genesee Avenue, ovšem stejně jako ve filmu má číslo 1428. Podle reportérů Daily Mail neměl v roce 2008 k hororu daleko.

Majitelka jej popsala doslova jako „zlý sen“. Jediný v ulici byl celý vymlácený a bazén tak černý, že vypadal, jako by se jej minimálně deset let nikdo nedotkl.

Foto: Profimedia.cz

Uspořádání domu bylo zcela přeměněno, snoubí se v něm tradiční a moderní vlivy.

Angie tehdy za věhlasnou nemovitost zaplatila 1,15 miliónu dolarů, což je v přepočtu přibližně 22,8 miliónu korun, a strávila celý jeden rok renovací. V objektu vyměnila doslova každičký kousek dřeva, a navíc kompletně pozměnila celkové uspořádání domu, takže se v něm teď nádherně snoubí moderní a tradiční vlivy.

Foto: Profimedia.cz

Každá z ložnic má svou vlastní koupelnu.

V patře se nacházejí celkem tři ložnice, z nichž každá disponuje svou vlastní koupelnou. S renovací souviselo i zařízení domu novým, moderním nábytkem. V kuchyni se vyjímají spotřebiče v designu z nerezové oceli a všude po celém domě jsou dřevěné podlahy.

K objektu náleží ještě hostinský dům se samostatnou ložnicí a koupelnou a stejně jako interiér domu je nyní už vyšperkovaná i zahrada s bazénem.

Foto: Profimedia.cz

Rozsáhlou rekonstrukcí prošla i kuchyně.

Na filmovou historii domu se ale jen tak nezapomene. Stále se totiž pyšní například charakteristickými rudými dveřmi, které bylo možno v hororových snímcích spatřit hned v několika děsivých scénách.

Nový majitel není známý, "dům na Elm Street" koupil přes realitní společnost, která jej měla v nabídce pouhých sedm dnů.

Anketa

Chtěli byste bydlet v domě z hororového filmu?
Ano, jeho pověst by mi nevadila
66,5 %
Ne, necítil/a bych se v takovém domě dobře
33,5 %
Celkem hlasovalo 4030 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám