Hlavní obsah

Letošní veletrh Tendence se nese ve znamení inspirace exotikou

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražský veletrh Tendence se nově specializuje na stolování, dekorace, bytové doplňky, bytový textil aj. Letos představuje trendy v exotickém stylu, které se hodí do všech interiérů zařízených v minimalistickém nebo přírodním duchu.

Foto: Novinky.cz, Interservis

Sošky bůžků z různých kultur jsou hitem dnešních interiérů.

Článek

Veletrh se i letos koná na Výstavišti v pražských Holešovicích v Průmyslovém paláci. Představují se na něm mimo jiné i firmy z Holandska, Německa, Turecka i Egypta. Jde o cca dvě stě společností, které vybraly trendy výrobky pro svou prezentaci.

Z přehlídky je jasné, že pokračuje inspirace cizími kraji. K vidění je řada sošek bůžků a masivních váz XXL, které jsou vysoké až 60 cm.

Foto: Novinky

Vysoké a masivní vázy zůstávají v kurzu i letos a na veletrhu je nabízí velká řada výrobců dekorací.

Za pozornost stojí i výrobky z exotických tvrdých dřev - palisandru, teaku, eukalyptu, mahagonu aj. Designéři nechávají plně vyniknout jejich drsné struktuře - letokruhům, sukům, špalkům, kůře aj. [celá zpráva]

Foto: Novinky.cz, Bella Rose

Designéři nechávají plně vyniknout struktuře dřeva.

Plastových výrobků je na veletrhu k vidění o poznání méně než v minulých letech, což svědčí o větším příklonu k přírodním materiálům.

Koberce s vysokým vlasem už nejsou tolik v kurzu

Do přírodního interiéru patří i ručně vyráběné koberce v jednoduché barevnosti. Koberce s motivy kamenů nebo suků dřeva tak střídají koberce s vysokým vlasem, které byly trendy už třetí sezónu.

Foto: Novinky.cz, Bo-Ma

Letos jsou trendy tlumené barvy koberců. Křiklavé vzory jsou už pasé.

Do bytu zařízeného v přírodním stylu bezpochyby zapadnou i živé květiny. Ty se nabídly k vidění na prvním ročníku floristické soutěže s názvem Rosa Pragensis. Pozorování práce floristů tak nabízí inspiraci pro domácí aranžmá, například elegantně prostřeného stolu.

Foto: Novinky

Floristé představili i zajímavý mechový prvek pro stolování, který zpestří řadu květinových dekorací.

K zařizování bytu v exotickém stylu paří i filozofie vybavování interiéru. V neděli 16. 9. ve 13 hodin si bude moci návštěvník veletrhu na toto téma poslechnout přednášku s názvem "Souhrn obecných témat a doporučení pro feng shui ložnice". Dozví se tak o správném umístění postelí v prostoru, ale i o vhodných barvách nebo doplňcích.

Foto: Novinky.cz, firma Cedr

Motivy přírodních tvarů krášlily secesní interiérové doplňky. Dnes se tento trend vrací v modernější podobě.

Brány veletrhu jsou otevřeny od 10 do 18 hodin, v poslední výstavní den - neděli 16. 9. - se bude končit už v 16 hodin.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám