Hlavní obsah

Panelové domy dostanou méně peněz na opravy

ČTK, svj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Vláda pro rok 2008 zastavila většinu dosavadních programů Státního fondu rozvoje bydlení. Z devíti jich zrušila nebo pozastavila sedm, jeden nový zavedla. Snížit se má například také státní podpora programu Panel, který pomáhá opravovat zchátralé panelové domy.

Článek

Omezování státní podpory bydlení současnou vládou považuje odstupující náměstek ministra pro místní rozvoj Petr Pávek za zásadní chybu. Pávek to prohlásil těsně před svým odchodem z ministerstva.

„Považuji za naprosto trestuhodnou chybu této vlády, že se k otázce bydlení a rekonstrukce bytového fondu nestaví koncepčně,“ řekl Pávek k zastavení většiny programů Státního fondu rozvoje bydlení (SFRB). „Po letech, kdy se konečně některé programy podařilo rozjet a ukázalo se, že mají významný motivační efekt z hlediska vstupu soukromého kapitálu, tyto programy omezit, nebo dokonce zastavit považuji za naprosto trestuhodné,“ dodal.

„Vláda dala o dvě miliardy méně, než kolik by bylo na program Panel potřeba, a já to považuji za velkou chybu,“ prohlásil k omezení programů SFRB odstupující náměstek. Za neúspěch to však nepovažuje, protože to podle jeho slov šlo mimo jeho kompetenci. Opravy podle Pávka vyžaduje ještě 80 % panelových domů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám