Hlavní obsah

Nová část zóny v Pohořelicích by mohla zaměstnat 500 lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

POHOŘELICE

U Pohořelic se začne nejspíš ještě letos stavět nová část průmyslové zóny, její nájemníci by měli zaměstnat přes 500 lidí. Dvě haly o ploše přes 21 000 metrů čtverečních nabídnou pravděpodobně místo sedmi firmám ze strojírenství a elektroniky.

Foto: Anna Bortlíčková, Právo

Developerská společnost CTP Invest zatím konkrétní nájemníky nemá. Ilustrační foto.

Článek

Developerská společnost CTP Invest zatím konkrétní nájemníky nemá, teprve čeká na stavební povolení. Nezájmu se ale neobává. V zóně už teď pracuje přes 1000 lidí. Pohořelická zóna má přes 23 hektarů, leží 20 kilometrů od Brna a investoři o ni podle všeho stojí.

"Firmy mají velký zájem o Brno a okolí. Naše prostory v Brně jsme už obsadili a Pohořelice jsou tak blízko, že se dají považovat za okolí Brna," uvedla Radka Nekvasilová z CTP Invest. Závody v Pohořelicích mají strojírny Manuli Hydraulics a S.N.O.P. CZ. Větší část zóny patří právě nizozemskému developerovi. Jeho nájemníky jsou zatím Moeller Elektrotechnika, DHL Exel a Lorenc. K nim by měly ještě letos přibýt další čtyři podniky, které vytvoří 200 pracovních míst. Má jít o lehké strojírenství a sklady. Další firmy, nejspíš také strojírny, by se mohly nastěhovat příští rok.

CTP uvádí v záměru digitální tiskárnu, výrobu a montáž laboratorních a lékařských přístrojů, servopohonů a dílů pro automobilový průmysl, opravárnu zemědělských strojů a montáž digitálních tunerů a parabolických antén. "Konkrétní nájemníky ještě nemáme, ale už podle navrhovaného oboru jsme schopni určit potřeby nájemníků," doplnila Nekvasilová.

Většina provozů bude podle CTP vyrábět na dvě směny. Bude potřeba kolem 480 lidí z dělnických profesí a asi 70 pracovníků do administrativy. Nové provozy zvýší dopravu v okolí o několik desítek osobních, užitkových a nákladních aut denně. Podle CTP to ale nepřekročí stanovené limity. Projekt by tak neměl mít výrazný vliv na životní prostředí, míní firma. Jestli to tak je, zjistí odborníci z krajského úřadu. Teprve pak může CTP dostat stavební povolení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám