Hlavní obsah

Nájmy v Praze Na Příkopě jsou patnácté nejvyšší v Evropě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Nájemci obchodů v pražské ulici Na Příkopě platili v letošním druhém čtvrtletí za maloobchodní plochy patnácté nejvyšší nájemné v Evropě. Metr čtvereční tam obchodníky přišel při přepočtu na roční nájemné na 1800 eur, tedy téměř 47 000 korun.

Foto: Právo

V ulici Na Příkopě jsou patnácté nejvyšší nájmy v Evropě

Článek

Ulice Na Příkopě se zařadila mezi lokality s nejrychlejším meziročním růstem nájmů; proti předchozímu roku stouply o více než 30 procent. Vyplývá to z výsledků průzkumu, které zveřejnila poradenská společnost Jones Lang LaSalle.

"Pražské nájemné v ulici Na Příkopě se na tuto úroveň dostalo převážně kvůli limitované nabídce volných prostor," uvedl realitní odborník Kevin Turpin z Jones Lang LaSalle. "Následkem toho zaznamenáváme zájem i o další ulice, jako jsou například Vodičkova či některé části Václavského náměstí," dodal.

Nejdražší evropskou ulicí zůstává údajně nadále pařížská Champs-Elysées, kde za čtvereční metr obchodů nájemníci platili v letošním druhém čtvrtletí ročně 7360 eur (97 tisíc Kč). Růst nájemného se však v této části francouzské metropole ve druhém čtvrtletí meziročně zastavil.

Nejlevnější jsou Pobaltské republiky

Nejlevněji je naopak v Lotyšsku a Litvě. V luxusních obchodních čtvrtích jejich metropolí Rigy a Vilniusu činilo ve druhém čtvrtletí roční nájemné za metr čtvereční obchodních ploch jen 720 eur. Lotyšská Riga přitom jako jediné evropské město zaznamenalo roční pokles nájemného, a to přibližně o 14 procent.

Celková plocha maloobchodních prostor činila v Česku podle dnes oznámených údajů poradenské společnosti DTZ na konci září 1,9 miliónu metrů čtverečních, z toho se téměř 752 000 m2 nacházelo v Praze. Ve srovnání se stejným obdobím minulého roku se podle DTZ celková plocha maloobchodních prostor zvýšila přibližně o 19 procent.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám